söndag, september 27, 2009

Lillstrumpa

Det är så sött, jag smäller av. Ellen har nu i säkert tio minuter suttit och lekt med en strumpa. Min strumpa. Den är ljusblå. Det ser ut som om det är den mest roliga leksaken hon någonsin lyckats komma över. Till och med roligare än att dra ut alla dvd-filmerna ur hyllan. Som hon gör i alla fall minst en gång om dagen.

lördag, september 26, 2009

Oh vilken kväll!


Vi kör söndagsmiddag här, på en lördag! Helstekt kotlett med grönsaker, kokt potatis och skysås. Mmm mm mmmm!

Och sen efter det tror jag att kärleken ska spela xbox. Vad ska jag då göra? Har redan bölat till säsongspremiären av greys anatomy så ptja, en värdelös men skoj cheerleaderfilm på det kanske!

onsdag, september 23, 2009

Makeover

Bloggen har fått sig en liten höstlook. Men stör mig på att jag ej vet hur jag får jaddijaddi-texten större. Någon som vet?

Där går gränsen

Jag kan tycka att jag är ganska huslig av mig. Sparar på, vad kärleken skulle anse, mycket onödiga saker som "någon dag kan komma till användning". Försöker vara en god medborgare och sopsorterar, någorlunda... Läser extrapriser och går ibland till olika affärer och handlar ( vi har ica, konsum och hemköp på ett och samma ställe.)

Men något som jag aldrig skulle få för mig att göra är att diska vår disktrasa eller vår disksvamp i maskinen så att "den blir fräsch och luktfri igen". Nej hua. Då är jag en slösa och tar fram en ny och kasserar den gamla. Gör folk det? Diskar eller kokar dem alltså. Har läst om just detta på två helt skilda ställen de senaste dagarna.

Hur gör ni?

söndag, september 20, 2009

En söndagsmorgon i förorten

Ellen har blivit lite bökig med o somna hemma i sängen på dagarna, så allt som oftast får vi bege oss ut o gå med vagnen. Vissa gånger suckar o stönar jag för jag önskar att jag också skulle kunna få ligga o vila med henne en stund. Men stunder som i morse, ja då ger jag mig mer än gärna ut.

En trött Ellen.

Väldigt spännande!

En kopp kaffe i solen.

Darling kiss me!



För min del räcker det med o flyga iväg till Mallis. Hittade en sista-minuten-resa, 1499:- för en vecka med hotell. Åh så ljuvligt det vore. Planen är att hitta en lika billig resa första eller andra veckan i januari.

onsdag, september 16, 2009

lördag, september 12, 2009

Fnitter, fnitter

Ellen måste ha drömt något skoj i natt för jag vaknade av att hon skrattade i sömnen.

onsdag, september 09, 2009

Senaste tillskottet

Familjen har utökats!

I måndags, äntligen, efter över två veckor över tiden och fem veckor på stand-by för barnvakten (jag) så kom det en ny liten familjemedlem. Både jag och kärleken trodde att det skulle vara en tjej.

Men tji fick vi. Ut kom en grabb. Och ingen liten grabb heller! 55 cm lång, och håll i er nu, 5033 g! Syster blev inskriven kl.15.40 och parveln såg dagens ljus kl.16.29! Hej vad det kan gå fort.

Hoppas på att få träffa lillen (eller stora lilla bebis) idag. Än så länge är han namnlös men jag hejar på förslaget Jakob.

tisdag, september 08, 2009

Imorgon är en annan dag

Nu är det andra gången tant röd är och hälsar på sedan jag blev gravid. Klarade mig utan ett och ett halvt år! Men nu så är hon tillbaka. Och det med besked gott folk.

Jag är så sur och tvär. Har absolut noll tålamod. Vill bara ligga i soffan hela dagarna och moffa smågodis. Magen är gigantisk och gör ont. Tar allt alla (speciellt kärleken) säger på helt fel sätt och blir arg och bölig.

Och hur bra är detta i kombo med en liten åttamånaders som kräver mer och mer? Inte så bra säger jag er, inte så bra!

Idag har jag varit en väldigt dålig mamma med extremt lite tålamod. Vi börjar om imorgon igen.

lördag, september 05, 2009

Sandlådepremiär!

Solen skiner för fullt här i förorten idag så jag och Ellen begav oss till lekparken (eller parkleken som det heter nuförtiden, varför??). Babygungorna har hon fått testa förut men idag var det så dags för sandlådan! Och faktiskt så dröjde det flera minuter innan Ellen moffade in sanden i munnen! Bra där!

"Tummen upp för sanden!"

Finaste, finaste Ellen!