söndag, juli 27, 2008

vamos a la playa!

nu drar jag, kärleken o styrbjörn till mallis! tjoho!

fredag, juli 25, 2008

nu får det vara nog!

åh jag är så less på alla dessa mardrömmar! vaknar nästan varje natt o mår så dåligt!

inatt var det R som gjorde slut med mig. eller snarare R´s kompis, via telefon! herre gud.

sen någon timme senare drömde jag att jag var otrogen. men en kille jag jobbade på vivo med. jag jobbade på vivo för TIO år sedan!!! hur kommer det sig att dessa människor ploppar upp i ens huvud nu!?

nåväl, så länge styrbjörn mår bra där inne så är det värt alla mardrömmar i världen.... tror jag börjat känna lite buffar nu. osäker när jag inte riktigt vet hur det ska kännas haha.

tisdag, juli 22, 2008

sport istället för mord!?

bah! dn-gala? löjligt! jag vill se folk bli mördade på knasiga sätt i midsomer!
jag o kärleken var o spanade på en lägenhet igår. vi vill gärna hitta något annat då denna ligger på tre trappor utan hiss. kan bli liiiite kämpigt.

lägenheten igår ratas iaf. det var en tvåa ist för trea. dock bara 4 kvm mindre, men ett rum mindre gör mycket. o dessutom var den dyrare. ja den var sen mycket fräschare, det fanns hiss o ett sjysst område. men nä....

någon som har ett fint litet radhus ni vill byta mot en trea i farsta? ;)

måndag, juli 21, 2008

mamma mia!!!

så hypade som vissa har varit o ooooh:at o aaah:at över sex and the city-filmen, så kan jag ärligt säga att jag nu känner för mamma mia-filmen! satan i gatan vilken bra film! o måste säga att äldre män = hotties. stellan, mm. pierce, mmm. colin, MMMM!!

jag o syster har skrattat o gråtit. längtat efter ett grekiskt bröllop o blåa hav. planerat o sjunga sådär häftigt på våra egna barns bröllop haha!

the winner takes it all!

onsdag, juli 16, 2008

idag "firar" jag o kärleken tre o ett halvt år. brukar inte direkt fira halvårsdagarna, men det kan ju uppmärksammas iaf. så jag gick till den mest otippade affären o köpte en liten present; buttericks! för nånstans i bakhuvudet mindes jag att de hade såna där fula muggar med skoj budskap på. så idag fick kärleken en ful, men ack så genomtänkt present; en mugg med texten "världens bästa pappa". egentligen så är det ju styrbjörn som en vacker dag ska köpa en sån, kanske på fars dag ist för slips o strumpor ;) men jag hann före!

måndag, juli 14, 2008

vem ska man tro på , tro på, tro på?

jag o kärleken var på bröllop + dop i lördags. en barndomskompis till R som han inte träffat på länge. jag hade aldrig träffat vare sig brud eller brudgum. svårt o veta vad man ska köpa i present. till brudparet köpte vi en bongo-box o till lillkillen som skulle döpas köpte vi en liten träleksak o bok lämplig för 0-1 år. fick skämmas lite när det visade sig att ungen var 2 år.... jaja... ;)

vigseln o dopet var jättevackert o stämningsfullt. men jag kan verkligen känna att jag själv inte vill gifta mig i kyrkan. iaf inte om det måste vara så mycket kristet snack haha! det känns lite som hyckleri att sjunga psalmer, be och svära sig den kristna tron trogen. när jag inte är kristen för fem öre. o likadant vad det gäller dop. jag vill att mitt barn ska ha den möjligheten att kunna välja själv.

varken jag eller mina två systrar blev döpta när vi var små. jag valde att göra det i samband när jag konfirmerade mig. då vet jag inte om jag upplevde en tid av tro, eller iaf ett sökande efter svar. idag vet jag inte vad jag tror på. som de flesta svenskar. "jag tror på....något".

vad tror ni på?

lördag, juli 12, 2008

dagens vuxenpoäng

sitter här o dricker perkulatorbryggt kaffe, macka med cognacsmedvurst o väntar på att melodikrysset ska börja. är jag 75!?

normalt sett skulle jag o svärmor sitta på gräsmattan, i solen, med radion skvalandes från köket o lösa krysset. men våra semestrar matchade ej denna sommar. så det blir inga ljuva sommardagar på landstället i de småländska skogarna. men jag är bara liiiite bitter, för snart ska vi ju till mallis! tjoho!

AAAAAAAAAAAAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

herre min gud vad ont det kan göra! om de gör såhär jäkla ont NU, hur ont kommer det inte göra när en hungrig, galen unge grabbar tag i dem!? my boobies hurt!

fredag, juli 11, 2008

need to have, nice to have

älskade syster var här o fikade i förmiddags. med sig hade hon fika från underbara gateau. det var min favorit; kardemummabulle o sen hade hon slagit på stort o köpt två olika bakverk o en stor muffins. vi satt i soffan o svullade o pratade barn. vuxet kan tyckas! men ännu mer vuxet o diskutera ekonomi.

hon introducerade ett tänkande för mig som jag ska försöka anamma. "åh jag vill ha nya gardiner till köket!" hmm need to have eller nice to have? alltså, BEHÖVER jag verkligen nya gardiner eller VILL jag bara ha nya gardiner. hur mycket pengar kan man inte spara genom o tänka igenom sina köp två gånger innan man handlar. o så kommer man hem med de där gardinerna o inser att "oj, jag hade visst tre par gardiner i garderoben, snarlika till de nya jag köpt".

jag sattes genast på prov när jag var inne på H&M idag för o köpa ett vitt linne som jag BEHÖVDE till klänningen jag ska ha imorgon. har jag inte vita linnen i garderoben? jo! men har jag ett sånt fint rynkat linne för endast 49,50:- i garderoben? nej! så...jag föll för frestelsen o spenderade de där 49,50:- på ett egentligen helt onödigt plagg. för om jag bara tar mig orken o letar igenom min stökiga garderob så hittar jag säkert fyra vita linnen.

jag är såååå dålig på o hålla i mina pengar. tackar min skyddsängel var gång jag ser på "lyxfällan" o andas ut över att jag inte befinner mig ens i närheten av en så svår situation som de som är med där är. men, ändå, mina pengar tar slut långt innan nästa lön kommer. o jag är väldigt bra på o tycka att allt i skafferiet är tråkigt o går till konsum i stället.

så, nu har jag fått gnälla av mig en sista gång. jag o R har gett oss själva "tillåtelse" att njuta o unna oss dagarna på mallis. dels är det vår första utlandsresa tillsammans o säkert sista "riktiga" semestern på ett tag nu när vi måste prioritera annat. så i augusti är det vi som blir vuxna haha!

torsdag, juli 10, 2008

söders höjder

när man är gravid så är det tydligen vanligt att drömma väldigt mycket. o det har jag sannerligen gjort! i början var det bara en massa hemskt. barnet dog, R dog, alla dog. barnet var elakt, R var elak, alla var elaka osv. nu har det börjat bli så sjuka drömmar haha!

inatt drömde jag att att sthlm kommun beslutat sig för att rusta upp hela söder. allt skulle byggas om, morderniseras o bli "nya city". o detta betydde förstås att inga utav de söta små butikerna fick ligga kvar för nu skulle det bli nytt o fräscht! o detta innebar att alla, ALLA, hade REA! hahaha! så galet. det var milslånga köer utanför varenda butik haha.

vart får man allt ifrån?

onsdag, juli 09, 2008

så ja, lagt till lite grejer på bloggen ;)

måndag, juli 07, 2008

vad gör man en regnig måndag när man är hemma ledig, tvätten o disken har bildat hög o det finns ett dussin andra saker jag skulle kunna göra? jo man sitter o hulkar till sex and the city-filmen o moffar popcorn!
ni får en till underbar låt denna regniga måndag. denna ger mig chills varje gång....

man skulle kunna tro att semestern börjat för min del o att jag ligger o njuter av gassande sol på mallorcas härliga stränder, men ICKE! här ska det jobbas i två hela långa urtrista veckor till buhu buhu!

idag spöregnar det i sthlm o jag längtar efter solen o tänker på somrar som flytt. P3 är bra på nostalgi o spelade en låt som fick mig att färdas en sisådär sju år tillbaka i tiden. bella donna, denna är tillägnad dig.