torsdag, januari 31, 2008

dagen då jag kan njuta av en espresso igen...

då ska jag göra det i dessa koppar. o jag ska vara väl förberedd, ska inhandlas imorgon :)

onsdag, januari 30, 2008

konsten att unna sig själv

idag på konsum så kan jag ha övertalat mig själv att min traumatiska dag igår genast skulle kännas bättre om jag fyllde mig själv med sötsaker. jag försökte hålla mig till den goda sidan o det inhandlades en massa bananer, physallis, apelsiner o frysta hallon. jag lyxade tom till det med vaniljkesella! men sen gick jag över till den onda sidan... de är ju så jävla smarta de där på konsum! att placera ben&jerrys-kylen PRECIS vid kassan! vad göra? o när glassen dessutom heter choclate therapy, ja då är det ju kört. för just DET är ju vad jag behöver; terapi, i form av choklad! så jag kan ha köpt den o ja jag kan ha moffat i mig en del... ett pass yoga imorgon bränner väl bort alla de kalorierna? inte? jag lyssnar inte på det örat!

great balls of fire

coolaste covern på länge.

dagens internetsida

dags för något nytt?
ilskan från gårdagen har börjat lägga sig lite men det är nog mycket tack vare att jag inte är där idag. ledig både idag o imorgon. riktigt skönt.

fick ut mycket aggresioner på träningen igår också. jag o anna körde cirkelfys, galet jobbig träning o jag kunde knappt gå uppför trapporna efteråt haha. idag gör det ont men det är en skön känsla! imorgon ska vi testa yoga!

nu ska jag o klaga lite på h&m o sen ska jag frossa i fruktsallad o kolla på film. slappardag! :)

tisdag, januari 29, 2008

här kan ni inbilla er att det står en massa hemska elaka fula svordomar!

jag har idag haft den värsta dagen någonsin i mitt yrkessamma liv. på grund av min chef har jag idag suttit i möte o blivit uttfrågad av både säkerhetschefen o chefen för intern revision. jag kände mig som en liten myra som blev krossad mellan deras tumme o pekfinger. kan inte gå in på detaljer men jag hoppas hoppas hoppas att de utreder detta vidare o att hon får gå. snarast!!!!

söndag, januari 27, 2008

dagens kloka val

att ta en grekisk sallad när kärleken åt pizza till middag.

när ska jag lära mig...?

att jag ej kan dricka kaffe längre. o speciellt inte på morgonen....

min mage protesterar hejvilt o jag tog mig halvvägs till kalaset o sen fick jag hoppa av t-banan.... hugger i magen, kallsvettas o fryser om vartannat. känner mig yrslig o ynklig. satte mig på t-banan hemåt igen o nu då så sitter jag här. o ojar mig över hur ont det gör... inser att jag kanske måste göra gastroskopi så jag kan få veta något mer än att det "bara" är magkatarr. men fy, mår dåligt bara på tanken av det.... snälla magen må bättre så jag kan åka o träna om en timme!

fredag, januari 25, 2008

you had me at 'hello'

åh om en halvtimme börjar sötaste filmen; jerry maguire. inte fel o somna in till tompa cruise ;)

tisdag, januari 22, 2008

dagens skojiga

att mannen i mitt liv googlat på "reda sås" innan han ringde mig o frågade hur man gör. o när jag kom hem har han gjort superb fläskfilé m sås o ris. det är kärlek banne mig!

måndag, januari 21, 2008

måndag hela veckan!

åh önskar alla dagar kunde vara lika bra som min måndag idag!

fick träffa älskade bella donna o underbara ungen. fika o skitsnack. o världens finaste födelsedagspresenter fick jag. kommer bilder på dem senare. lyckorus!

sen for jag hem till älskade syster o hängde. tillsammans med min stora systerson. vi åt fruktsallad o talade om livet. o spelade kul spel, "ticket to ride".

har inhandlat present till syster#2 som fyller 40 till veckan. det blidde ett par pärlörhängen o ett presentkort på stadium. hon är svår o komma på saker till.... o så ska det slipas på talet som vi planerar o framföra. efter ett glas vin eller tre... hoho. scenskräck!

oh! friskiskortet inhandlades idag! ingen ursäkt längre. på onsdag bär det av. jag o anna ska köra ett baspass. vill inte ta ut oss för hårt för då kommer vi bara tröttna. planerar o varva pass o gym varannan gång. tror vi måste gå till skanstull varje gång för killen i receptionen var ögongodis!!! nam nam.

söndag, januari 20, 2008

kan man radera denna matvecka?

haha sedan i onsdags har det bara gått utför. en middag för säkert över 50 p. pizza, läsk o massa snask. men men. o så fick jag min mens. vilket resulterar i massa godis o choklad o snask o dumt.

men måndag imorgon igen. nystart! hoppas på lika fint väder som idag, då blir det långpromenad. o så imorgon ska friskis-kortet äntligen inhandlas!

hoppas ni alla haft en bra vecka!

fredag, januari 18, 2008

den ultimata fredagen

spenderas framför let´s dance med svärföräldrarna o take away-thai!

torsdag, januari 17, 2008

kort o gott; korsetten gjorde succé ;)

onsdag, januari 16, 2008

don´t go waisting your emotions, lay all your love on me!

lägenheten är nedsläckt, ljusen är tända o här sitter jag i min lilla nyinköpta korsett o väntar på min man. mannen som varit min i tre år idag. kärlek kärlek kärlek!

tisdag, januari 15, 2008

dagens recept

gul fisksoppa

2 fiskbuljongtärningar
6-7 potatisar, ca 600 g
2 morötter
1 dl vispgrädde
500 g fiskfilé
1 dl räkor
1 l vatten

1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar

Gör så här
Koka upp buljongtärningarna med vatten. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg dem i buljongen och koka dem mjuka ca 10 minuter under lock. Mixa rotfrukterna med mixerstav eller i en mixer. Tillsätt grädden och smaka av med salt och mald vitpeppar. Skär fisken i små kuber och lägg dem i soppan. Låt koka några minuter tills fisken är färdig.

lördag, januari 12, 2008

oh happy day!

efter mitt misslyckade försökt till o gå på vv-möte så gjorde jag då ett nytt försök idag. förvånansvärt mycket folk som går på lördagar!

när jag började på vv i aug så tänkte jag "jaja jag är nöjd om jag lyckas gå ner 5 kg" o när jag märkte att det inte var så svårt "oj tänk o komma under 70!". det gjorde jag i december sist jag var där. o idag, -3kg. jag har gått ner 13,7 kg hitills. det är helt galet! min systerson väger 9 kg, jag har gått omkring o burit på 1½ Simon konstant på min kropp! lite läskigt när man tänker på det.... men än är jag inte klar. 6,7 kg kvar till mitt mål o så får jag se hur jag mår då.

på tisdag när lönen kommer ska jag köpa terminskort på friskis. i mars öppnar de 5 min hemifrån, absolut inga ursäkter då haha! än så länge får jag träna vid fridhemsplan o skanstull.

torsdag, januari 10, 2008

dagens elakaste!

idag hade jag en kund som köpte en bok, typ "efterätter, bakverk o tårtor". hon bad o få den inslagen i present o jag sa lite skämtsamt att hon fick begära o få något att smaka på ifrån boken sen. då berättar hon att personen som hon köper boken till bantar! då är det väl jätteelakt o köpa en sån bok tyckte jag. o hon säger "tja, hon är inte så konsekvent i sin bantning.". haha nähä?? men då bör hon väl stöttas ist för o frestas av en sån bok. för tro mig, man vill ha ALLT i den där boken... så dagens ris går till dumma presenttanten!

behålla eller inte behålla?



okej jag har alltid alltid alltid velat ha en röd jacka. vet inte varför, tycker bara att det är så snyggt!! o så när H&M-katalogen kom för någon vecka sedan så blev jag ju störtkär i denna jacka!

beställde den omedelbums o så igår kom den! men nu är det ju så att jag befinner mig just nu mellan 38 o 40. jackan jag beställt är 40 o jag vet inte hur en 38a skulle sitta... tycker att den kanske ser lite för vid ut på? hjälp!


onsdag, januari 09, 2008

blä blä blä blä bläääää

personer som är känsliga o blir lätt illamående bör sluta läsa NU!

idag när jag o kärleken var på hemköp för o handla middag så hände en icke så trevlig incident. vi hade kommit till kassan o skulle betala, lagt upp alla våra grejer på bandet. bakom oss står en småbarnsfamilj med två små tjejer, en på typ 4 o en liten en på typ 2.

lilla tjejen börjar gråta.
mamman: - nämen gumman, mår du illa?
tjejen kaskadkräks 1½ meter bakom oss.
mamman: - oj oj lilla vännen! ringer du någon som kan städa upp här, min dotter har kräkts.
de ska nu gå förbi mig o R ut ur butiken när jag hör mamman säga....
- oj oj OJ!

varpå ungen kaskadkräks ytterligare än gång PRECIS där jag stod o skulle dra mitt betalkort. hoppade undan men fick gå runt o under o över o förbi o hoppa o flyga(okej jag överdriver) via andra kassan för o undvika o kliva i det. o jag var så så så äcklad. men samtidigt brast mitt hjärta för den lilla tjejen. hon var så liten o det måste ju vara fruktansvärt o överhuvudtaget kräkas, o sen dessutom göra det ute bland en massa folk :(

sen när vi kom ut ut affären ser jag att mina älskade näbbstövlar är lite fläckiga bakpå.... INTE vatten... jag hoppade i en snödriva o drog skona fram o tillbaka. folk som sett mig måste trott att jag var tokig haha. inte kräksjukan en gång till, no no! nu har jag putsat o grejat med skorna så minsta lilla uns av kräks bårde vara borta. tror inte det skulle vara så uppskattat o ringa sig sjuk igen. var sjuk åtta dagar i december, o förlorade 4000:- till följd av det.... buuuu!

måndag, januari 07, 2008

dagens middagstips



mitt nya liv börjar ju alltid på måndagar, så idag var det dags igen!

ett steg är o äta rätt o riktigt. så till middag blev det renskavsgryta, pressad potatis o massa cocktailtomater. mmmmums!

o så får man efterrätt också. fruktsallad bestående av banan, blodapelsin, vindruvor, physallis, o kiwi. o en klick vaniljkesella!

lycka är....

o kunna köpa ett par byxor i strl 38 på MQ. jeeei!

blev dock inget vv-möte ikväll för halva sthlm tycks vilja ta tag i sig själva nu efter nyår. fi faaan va mycket folk. får bli senare i veckan eller nästa.

lördag, januari 05, 2008

extreme make-over!

bloggen fick sig en uppfräschning såhär i nyårstider! åh vad jag längtar efter vår o sol!

torsdag, januari 03, 2008

så var det dags o rycka upp sig!

jag o kärleken har njutit av våra lediga dagar men konstaterat båda två att det är dags o börja jobba igen. myror i brallan o är ordentligt uttråkad! idag har vi kollat på två filmer o bara jäst i soffan.

oh apropå soffan så gjorde vi en investering igår. köpte nytt sofföverdrag på ikea för 1495:- o vips så förvandlades den vita fläckiga äckliga soffan till en ny svart snygg en!

på måndag är det dags o skämmas igen. låtit mig själv slarva rätt rejält under alla helgdagar så på måndag är det jag som går till vv o får min dom. beach 2008 har börjat haha!

tisdag, januari 01, 2008

some things never change!

hahaha så klockrent. jag refererar också fortfarande till freestyle-batterier när kunderna frågar efter batterier. " ja såna vanliga, såna freestyle-varianten".

året som kom o gick

med inspiration av min underbara lina följer här mitt 2007;


januari
firar in året på parmiddag med calle o erica. många vuxenpoäng men ack, så trevligt! kärleken o jag firar 2 år. galen personalfest på engelen. o syster fyller 39.

februari
månaden börjar strålande med ytterligare en parmiddag; denna gång tapas o mojitos med finn o elina. gick på 50 års fest på kungsholmen, invigde "den lilla svarta". fick sitta på sjuelva en timme o vänta då resterande gäster var sena. underbara laleh-konserten som fick mig o önska att hon o jag vore vänner. o skulle mer än gärna vara vän med ane brun också. jag har de bästa, anna o lina, som tog med mig o se dessa. fika hos vän, 3 dagar senare anlände underbara ungen. en så liten kille i en liten tröja. älskar honom från första stund. jag o kärleken for till gbg för vad som skulle vara en loveweekend. jag magsjuk o kärleken extremt flygrädd, men vi hade varandra.

mars
jag o lina fick ont i fingrarna av två dagars pärlvirkande, men vi lärde oss så fina saker! den perfekta hemmafesten hölls här o det skålades i ouzo i köket. underbara ungen redan 1 månad!
går på ännu en magisk konsert som får mig o gråta; damien rice. kärleken fyller 25.

april
svärföräldrarna flyttar från förort till innerstad. inte alls avundsjuk. påsklunch hos kärlekens moster o sedan påsklunch hos oss. jag gör misslyckad kyckling. fick för andra gången beskåda mannen jag är hemligt kär i; lasse lindh. vittnade för första gången i mitt liv. mot en läskig snattare som än idag ger mig kalla kårar. valborgsmässoafton toppas av middag o spelkväll.

maj
jag, syster o systerskärlek kollar på "spiderman 3", action! svärfar fyller 50 o det firas!

juni
lilla systersonen tar studenten, dags för mig o inse att han inte är liten längre? ser johan rheborgs monolog o skrattar skrattar skrattar. kärleken skrattar inte lika mycket när jag försöker återberätta alla skämt. konstigt. vaggar runt med syster på stan, det äts lunch o promeneras, o gås på bio. allt för att ungen ska titta ut. dagen efter anländer världens vackraste simon till världen o jag börjar genast sukta efter egen.

juli
syster fyller 33 o är numera småbarnsmamma.den underbart fnissiga kvällen i sumpan med min dynamiska duo; lina o elina. semester semester semester. bilresa uppåt landet, sedan nedåt landet. tårarna strillar nedför mina kinder när vi ser marit bergman ge sitt allt på dalhalla. åker till de småländska skogarna.

augusti
dagarna i de småländska skogarna består av regn regn o åter regn. vi spelar alfapet o argumenterar vänligt om vilka ord som är giltiga eller ej. styr kosan hemåt mot sthlm o jobb igen efter regntunga dagar. anländer till 08, får mms från svärmor som ligger o solar på gräsmattan i ett soldränkt småland. livet är orättvist. firar underbara ungens ankomst till världen o åker ett par dagar senare på sommarens mysigaste utflykt; rosenhill. gick på parkteatern en gång denna sommar; ainbusk. fint. bella donna o lina fyller år. jag börjar på VV. går ledarskapskurs o lär mig mycket om mig själv.

september
kärleken lämnar mig solo i tre veckor, tror inte jag ska överleva. lever för helgerna. jag är barnvakt åt simon för första gången. o vill ännu mera ha en egen. går på värsta bästa stickkursen hemma hos syster.

oktober
systerson far till london i vad vi tror är för evigt. han kommer hem efter två veckor, pank o lite mindre naiv. namngivningsfest för simon. går på mystisk dansuppvising i gympahall vid gullmarsplan.

november
går på sony bmg-event o tror jag ska vinna bruce springsteen-biljetter, går därifrån med en britney spears t-shirt. roligaste halloweenfesten ever o vi är så snyggt utklädda. mår dåligt efter en timme o får åka hem. buuu. går på kent-konsert, mer impad av ljussättningen än av musiken. går på lars-konsert, åh vad jag älskar mannen. o att han blivit långhårig igen! mmm! går på minst sagt kulturell afton o njuter av sällskap o afrikansk dans.

december
julbord på waxholms castell, underbart gott men magen börjar krångla. jaha, magkatarr. bra i julstressen. hemma mycket, äter lite. fyller år o får weekend till warzawa av kärleken. men jag hoppas mer på present #2. återigen hemma massa från jobbet o åker på kräksjukan. tror jag ska få fira julafton på badrumsgolvet. mår bättre o firar jul två dagar i rad. mår dåligt igen o missar efterlängtad middag med klasskompisar från grundskolan. dövar smärtan genom o shoppa för 100:- på H&M. återigen firas nyår på söder. trerätters i goda vänners lag. tittar på bilder från nyåret dessförinnan o inser att 13 kg är borta. en bedrift.