tisdag, september 30, 2008

lystring alla sykunniga!

ellen önskar sig en sånhär i välkommen-till-världen-present. men mamman kan gärna få den i födelsedagspresent redan. för den är så fin!!!

det här med ekonomin....

jag kanske råkade komma hem med en b&j idag. om man jämför literpriset på den jämnfört m vilken annan glass som helst så skulle man kunna säga att jag är oekonomisk.

men det gör man inte.

elina

nöjd nu? :P

det är inte lätt o vara tjock....

.... när man vill vara finfint klädd på en 50årsfest i november. jag kommer vara stor som ett hus. hus är inte fina i klänningar. det finns inga fina klänningar till hus. äh jag ger upp, de ska ju ändå hålla festen på katt-territorium, tvi!
syster har hittat ett otroligt fint pysselskåp på blocket! kanske kan lura henne till o ta min sketna sekretär o så kan jag få det där istället!? för jag har ju så mycket mer pysselgrejer än henne, jag behöver det!! ;)

pysselverkstad

grrr hittar inte usb-kabeln till mobilen så kan tyvärr inte lägga över bilderna på allt mitt pysslande.

har varit riktigt kreativ den senaste veckan
* tryckte ett linne till vännen som fyllde år, m texten "moster" på. gissa om den presenten gick hem? :)

*årets första julpyssel! en liten keramiktomte, söööt!

* ögon o nacke gör ont för jag sitter minsann o broderar. man börjar till o med se vad det ska bli; fjärilar!


oh jag är så kreativ. men ack så orkeslös. längtar tills torsdag, då ska jag på vattengympa!

kärlek

älskar när han ringer o frågar "hur mår mina tjejer?"

måndag, september 29, 2008

hemsidan som jag önskar jag aldrig funnit

jag vill ha dem allihopa!!!!

åh jag är kär! vilka fina, fina skor!! får man unna sig ett par skor för 699:- när man är sjukskriven o blivande småbarnsförälder? :(

inte än....

det kom ett mail. "njut av en lättare höst!" från viktväktarna. känner mig som ronja rövardotter när de försöker locka ner henne i underjorden. "kom, koooom" "jaaaa jag kommer!"
men nej. tiden är inte inne för mig ännu. hittade dock mitt lilla "stjärnhäfte" från förra gången, -13,7 kilo. så det går.

29 september

oktober, november, DECEMBER!

fast ungen ska ju stanna där inne tills 1 januari i alla fall. det har jag bestämt. o man ska lyda sin mamma!

söndag, september 28, 2008

leila, min nya love

idag var syster här. underbar höstdag m promenad längs vattnet. sen gick vi hem o bakade. hon blev lika kär i leila-boken som jag är. gjorde "turbosnabb filmjölkslimpa". jätte-jätte-jättegott!

bra o inrikta sig på de lite nyttigare grejerna, annars kommer jag rulla fram lagom till 29/12!

lördag, september 27, 2008

leila-premiär!

igår så var det dags för leila-premiär. oh herre gud, vill pröva ALLT i den där boken! igår började jag med o testa två olika muffins; pollymuffins och dumlemuffins.

dumle kommer nog inte att göras igen, ingen succé, men oooh myyy goood, polly!! leilas gåva till folket. nam nam nam!

här kan ni hitta receptet, men jag tycker klart ni ska köpa boken :)

torsdag, september 25, 2008

ROTFLMAO!!!!

herre gud, det var längesedan jag skrattade så tårarna sprutade. det är så härligt.

det hela började tidigare ikväll när jag o kärleken skulle flytta sängen o han råkade svälja en gigantisk dammtuss. ni hör ju bara, hysteriskt roligt! han springer spottande o fräsande till toaletten o jag vet inte vart jag ska ta vägen. försöker kväva mitt skratt för jag känner mig ju samtidigt så elak som står o skrattar åt honom. men man kan inte kväva gapskratt. ligger dubbelvikt i soffan.

sen så har jag en tendens o alltid googla efter de mest besynnerliga(kul ord!) sakerna. o så glömmer jag alltid radera i ämnesraden så det har hänt flera gånger att kärleken tittat konstigt på mig o frågat "har du googlat på ***??". nu senast hånade han mig för att jag googlat på marabou amigo, det senaste i raden av alla cravings. så ikväll var jag noga m o radera efter att jag sökt på en barnbok jag skulle visa elina, nämnligen "spyflugan astrid". o jag höll (igen) på o dö av skratt när jag säg kärlekens min framför mig. "vad googlar du på egentligen?"

o en aldrig sinande källa till gapskratt är tradera. nu senast barnböckerna. vad sägs om denna(kolla psychoungarna!!), denna(elinas kommentar;"han ser hängd ut!?"), denna (mustachen, mustachen!!) eller denna(knaaaark)?

när ni läst allt detta tycker ni säkert att jag är knäpp i bollen. o ja, ni har rätt! lägg till trött o gravid på det också.
jag bjuder på det! :)

jaha, var det därför?

nu vet jag varför jag blev sjukskriven såpass tidigt.

så jag har gott om tid på mig o pröva var eviga recept i leila-boken!!!!

plaska poolen!

var hos sjukgymnasten igår o fick lite tips på hur jag kan styrka ryggen. jag snedbelastar kroppen m tanke på att jag går snett inåt m högerfoten, alltid gjort. så nu ska jag skaffa hålfotsinlägg till skorna. fick lite övningar o göra hemma också. "undvik trappor" sa hon, lite svårt när man bor tre trappor upp utan hiss ;) kärleken kan vincha upp mig via balkongen haha!

fick också remiss till vattengympa. så om en vecka ska jag börja gå på det, en gång i veckan. superskönt! "jo o så ser vi gärna att du har badmössa" haha herre gud. kommer se ut som en mupp!

inget kap

njae de var inte så bekväma. o jag behöver ju egentligen inte ett par nya, det handlar om att jag vill ha. så jag skippade skorna o köpte leilas a piece of cake istället. för den, den behöver jag verkligen! ;)

dagens kap?



vill ha nya svarta stövlar. men jag har tjocka vader o kan inte gå i klackar så ett par "klassiska" stövlar funkar inte för mig.

hittade dessa på din sko. på kampanjpris. 399:- ist för 799:-. återstår o se hur de sitter.

onsdag, september 24, 2008

dagens varför?

varför ska jag fylla i att jag vill ha sms-avisering från h&m när de ändå skickar hem avi INNAN jag fått sms? dumma dumma h&m. orkar ju inte gå till centrum nuuuu.

dagens låt på repeat

hurra! idag släpptes hello saferides nya, "more modern short stories from hello saferide"". hyllad av kritiker överallt, inte för att jag brukar lyssna så mycket till recensionerna.

lyssnar på "I wonder who is like this one", o måste också lyssna igenom låtarna som hon sjunger om; the beach boys - god only knows, kylie minogue - can´t get you out of my head(hittade dock denna cover av flaming lips, grym!), sex pistols - anarchy in the uk. skoj blandning av inspiration!

tisdag, september 23, 2008

nooooo!

åh dumma mig som inte kan dra ut på spänningen lite. nu måste jag ju vänta EN HEL LÅNG VECKA tills jag får se på hjältarna igen!

music maestro!

om man gillar the shins - new slang så kommer man gilla radical face - welcome home. sådetså!

hjältar hela dagen!

oh oh idag så får jag äntligen veta vad som händer med elaka sylar! först ett recap-avsnitt o sen TVÅ nya! vilken lycka!

måndag, september 22, 2008

ajje

jag får sammandragningar när jag snyter mig. o jag snyter mig massor. inte bra?

veckan som kommer

jag gör en yllet o listar veckans händelser jag med.

måndag; lunch m två kära vänner kl12.30. fika m vän jag inte sett på evigheter kl18.30
klockan är nu 12.31 o jag har hitills jobbat hårt på den växande snorpappershögen brevid soffan
tisdag; träffa tvåmånaders bebis o underbara vänner kl.10. middag här hemma med vän kl18. kolla på heroes!!
hur gärna jag än vill så tvivlar jag på att mamman låter mig träffa hennes dotter när jag är såhär dålig.
onsdag; tid hos sjukgymnasten kl09
torsdag; fynda kok- och barnböcker på åhléns bokrea
fredag; parmiddag här hemma m kärlekens lillebror+fästmö. kolla på grey´s anatomy!!
lördag; middag ute på restaurang för vän som fyller år snart
söndag; öppen för förslag

stackars, stackars lilla mig!!

åh jag är tokförkyld! har ont i hela kroppen, sängen är för mjuk o sova på o soffan är för hård.

normalt sett när jag är sjuk så blir jag ynklig som en femåring. o tänk er NU! nu är det det mest som om mig av alla i hela vida världen.

blev nojjig o trodde att jag hade drogat ellen tack vare alla panodil jag knaprat i mig. "hon sparkar inte!" "men hjärtat, hon sparkar väl inte heeeela tiden?" "jo...." nä okej det gör hon inte, men aldrig varit så lycklig över de onda karatesparkarna som igår. she´s alive!

vill inte ge mig ut o är i desperat behov av jordgubbskräm m riktigt kall mjölk. buuu!

onsdag, september 17, 2008

jag älskar o titta på film. roliga, sorgliga, spännande, romantiska och ooh, tecknat! gillar allt. den här är verkligen någon jag vill se när den kommer till sverige.

karatemästaren ellen!

jag tror min tjej tränar inför svart bälte i karate där inne! runt kl.22-23 på kvällen verkar hon vara på topp, då är det inte en lugn stund. mysigt, men ajaj ont ibland!

tårta, på en tisdag!

igår var två utav mina fina, fina vänner här. det åts middag o skvallrades. jag hade utlovat hembakat, men då mitt tålamod tycks som bortblåst numera hamnade kakdegen i soporna.... jävla jitterbuggar! så det blev prinsesstårta som kompensation! o det bästa av allt, det finns kvar massor till mig idag! :)

tisdag, september 16, 2008

stackars man....

haha en del stackare har det inte lätt.....

lasse-tolkning

nu är det höst. o höst innebär o lyssna på lars winnerbäck o dricka te i mängder. njut av denna underbara version av "hugger i sten".

fru fortuna, kom på besök!

idag är det min o kärlekens dag. vi "firar" mest på vår årsdag o kanske en lite roligare middag på vår halvårsdag. men ibland kan det vara skoj att bli uppmärksammad lite på månadsdagarna också :) köpte därför en jätte-triss till R idag. ja den hette så, en stor triss m fyra skraprutor på. så nu är min plan att vi ska bli rika, köpa ett söt litet hus en bit utanför sthlm o kunna åka på sista-minuten-resa när vi känner för det. håll tummarna!

dagens bloggtips

badanka tar de mest underbara bilder så sin lilla nyfödda. tror det är läge o investera i en systemkamera!

måndag, september 15, 2008

gud så trist

kommer nästa heta "mitt andra album"?

parlevouz frances? *

min älskade systerson har funnit kärleken. o nu ska de två spendera en weekend i paris tillsammans. jisses vad romantiskt.

nu är det så att han fyller 20 på onsdag. vi har som traditon att ge varandra blandskivor eller andra egenpysslade saker. så även detta år! jag tänker en blandcd fylld m fransk musik som lite försmak inför paris. o en dvd m amelie från montmartre.

tips på fransk musik??


* med risk för felstavning

våga vägra rundborste



var gång jag är o klipper mig så envisas frisörerna med att antingen
a) göra mitt hår jättejättelockigt "för jag har nu så fina lockar". blä.
b) tortera mitt hår m rundborste o få det att anta en gigantisk volym

idag skedde alternativ b. måste jag erkänna att jag satte upp mitt hår i tofs så fort jag gick därifrån?

söndag, september 14, 2008

sweet dreams

åh hurra, i natt får jag sova i "nya" sovrummet!

it takes two

kärleken lyckades iaf skapa något halvdant, kletade ett jordgubbssylthjärta på o serverade mig :) en någotsånär pannkaka. det åstadkom två personer en söndagsförmiddag.

finns det någon kurs?

ja hur man lär sig de där sakerna som en mamma "ska" kunna göra. som o steka pannkakor till exempel. jag höll nyss på o få ett nervöst sammanbrott ute i köket tills kärleken kom o tog över. ja det blir ju bara...kladdpannkaka av det hela! får se hur han lyckas. ååååh pannkakor!!

v.24+4

små, små kläder på tork

lördag, september 13, 2008

tick, tick, tick!

dagarna går fort! snart mindre än 100 dagar till bebis är beräknad!

mmm mannagryn!

mannagrynsgröt har jag inte ätit på år o dar, som med mycket annat jag fått för mig o äta nu när jag är gravid. gud så gott det var! m äpplemos o mjölk :)

när jag var liten så fick jag mannagrynsgröt färgad rosa m karamellfärg hos min dagmamma. hon kallade den för klappgröt. vart är logiken i det??

min kamp mot krampen

flera gånger nu under min graviditet har jag vaknat mitt i natten med kramp i vaden! det gör så galet ont! o jag får panik o spänner mig ännu mer, så inatt höll jag nästan på o få kramp i båda benen. jag höll på o bryta ihop haha!

nu på morgonen var det stapplande steg upp ur sängen, gör fortfarande ont! buuu!

fredag, september 12, 2008

amigo, amigo!

oh jag älskar marabous nya chokladkaka!! m "crunchy corn snacks", blir lite salt. sååå god! dock är den så ny att den inte finns överallt. det är ett helvete för en gravid kvinna!

once upon a time we had forever



lustig video men ack så bra låt!
marit bergman feat. titiyo - 300 slow days in a row

mini makeover

jag o kärleken ska ju byta sovrum då det vi har som datarum idag är större. skönare med mer plats för spjälsäng o saker.

o då vår ekonomi kommer bli extrem framöver.... hade ju inte riktigt planerat o bli sjukskriven såhär pass tidigt.... så har vi inte direkt några pengar o lägga på nya fina inredningsprylar.

planen är o köpa två malm-byråer på blocket. hade helst velat ha två vita 4-lådors, men björk o ek verkar vara det som finns mest av. o då jag är halvt allergisk mot björk så får det bli ek. de ligger på 899-949:- nya på ikea, medan på blocket kan man hitta dem för 400-600:-/st. mycket bättre!

skulle vilja ha tavellister ovanför m svartvita foton på mig o kärleken. älskar svartvita foton!

sen så har jag alltid velat ha en röd ps matta! men hua vad de är dyra. på blocket säljs de för en tusing. som blivande småbarnsförälder kan jag inte lägga tusen kronor på en matta "bara för att".

sängborden ska vi slänga, hemska fula saker som bara innehåller massa onödigt. alternativet är en konsolhylla på var sida sängen så man kan lägga en pocketbok o mobilen på. mer behövs inte. tänker nog ha två vägglampor man kan rikta ist för varsin bordslampa vi har nu.

haha okej, nu när jag listar allt så är det visst en hel del vi vill göra i "nya" rummet men vi ska försöka komma undan så billigt som möjligt. o man behöver ju inte ta allt på en gång. byråerna känns som prio ett.

edit: oh kolla här! nu måste jag fråga kärleken om han vill ha vita eller ek! vita, vita, vita!

baka baka liten kaka

storasyster o systerson kommer på fika om ett par timmar. tänkte bjuda på den här. nam nam!

torsdag, september 11, 2008

följer strömmen

nu gör jag som resten av bloggvärlden!

Följ min blogg med bloggkoll

karlssons, karlssons världens bästa karlssons

jag har en plan! jag ska bli doggiewalker! 1) jag kommer ut o rör på mig 2) får sällis av söt vovve 3) bringing home some money!

kärlekens reaktion "jaha, så du ska vara sjukskriven o tjäna pengar svart?" bah moralpredikningar!

iaf, imorgon ska jag träffa en karlsson. karlsson är en treårig labrador. o med tanke på att jag heter carlsson så tror jag att vi är en match made in heaven!

pimp my blogg!

sådärja, en lite uppfräschning! undrar om kärleken godkänner att jag lägger upp bild på honom...? äh skit samma, han är så snygg! <3

magen vill inte frysa!

därför måste jag köpa större jacka haha! jag älskar min lilla röda men den är för tunn snart. så när H&M erbjuder 50% rabatt på valfri vara så får man ju slå till!

onsdag, september 10, 2008

dagens agenda

jag tror att "lösningen" på denna sjukskrivning är o hålla mig sysselsatt.

så idag ska jag luncha m systersonen.

imorgon ska jag hämta systerson på dagis. (skiljer 19 år mellan de två ;) )

på fredag ska jag luncha m älskade syster o sen spana in en second hand affär på odengatan.

helgen innehåller förhoppningsvis en hel del städande o flyttande. dags o byta sovrum!

tisdag, september 09, 2008

dagens snask

mmm ekologiska aprikoser!!

ellens vrålåk


här är våran finfina vagn! R gillar fälgarna haha!

okej, jag erkänner

har suttit o bölat framför oprah. det var ett inslag om en fantastisk kvinna som driver ett rehabiliteringscenter för handikappade, misshandlade djur. så imponerande! läs mer här!
nämen, efter närmare titt såg jag att de har vänta-barn-jympa idag kl.17! det är ju det jag ska gå på! :)

typiskt!

vill testa friskis mammajympa o såklart var passet i förmiddags. nu får jag vänta tills nästa tisdag. skönast o gå här i farsta. får bli en sväng till simhallen imorgon kanske. spara i mig kom fram o insåg att jag likväl kan gå o simma i min bikini ist för o lägga pengar på gravidbaddräkt. måste verkligen tänka på ekonomin nu. gud så trist :P

det ska börjas i tid?

förra året fick jag dessa av svärföräldrarna i julklapp. kanske ska börja pyssla med dom så de är färdiga lagom till o ges tillbaka i julkapp i år? ;)

dagens post

jag gör en yllet o redovisar dagens post.

* tack-kort från bröllop/dop vi var på i somras

* ikea family-tidning m massa inspiration

o inga räkningar :)

dag ett

dag ett av sjukskrivning. av hur många får tiden utse. planen är o prata lite mer med min barnmorska när jag ska dit på onsdag nästa vecka. känns orimligt o vara hemma till nyår!

sååå, jag måste aktivera mig! annars kommer jag snart förvandlas till en fet soffpotatis som sitter o gråter framför oprah.

* ringa sjukgymnasten o förhoppningsvis få tid innan onsdag.
* köpa gravidbaddräkt o gå till simhallen (bävar inför o visa mig i baddräkt i vanliga fall, herre gud..)
* städa upp pysselhörnan o pyssla massa massa massa! trycka bodys, sy påslakan, måla krukor. detta kommer bli en händig höst!
* fika fika fika! men då jag insett att pengarna inte kommer strömma in så är planen att ha öppet hus hemma m nybakat. visst låter det mysigt? visst vill du komma o fika? kom! :)

måndag, september 08, 2008

o nu då?

var hos farbror doktorn idag. haft ont i ryggen länge nu. min plan var o få gå ner på halvtid. farbror doktorn sjukskrev mig på heltid! galet! blev väldigt förvånad. o ser inte fram emot o ringa jobbet imorgon bitti....

söndag, september 07, 2008

ellenlängtan

ikväll lyssnar jag på hello saferide o längtar efter min ellen. min söta systerson på 15 månader var här idag, längtar så tills det är min unge som sitter o slänger mat omkring sig, ger en världens blötaste pussar o fnissar hejdlöst när man gör roliga grimaser.

ibland kan jag, för en millisekund, glömma bort att jag är gravid. men nu är det näst intill omöjligt! ellen (nya arbetsnamnet :) ) sparkar för fullt! o nu känner kärleken det hela tiden också. o ikväll såg man det till o med på utsidan. så häftigt!

torsdag, september 04, 2008

we rock!



skulle vilja ha denna poster ovanför sängen, men om jag tolkar måtten rät så är den ganska liten. typ 30x45 cm.

älska mer!

cravings just nu är mer, äpple mer! duger inte med nån annan äppelliknande dryck utan det måste vara just mer! dyyyyrt.
o en annan sak jag älskar nu är hårda godisar! sura salta söta håååårda godisar! gick till o med så långt så jag frågade efter en viss sort på affären (vet att det haft den innan haha) o då sa hon som jobbade där "jo den sorten kommer med nästa leverans, så nästa vecka!". halleluja!
igår var vi o kollade på barnvagn. hittade en superfin röd liten sak. tycker det är så lustigt att tala om vagnar på samma vis som en bil. "här är -o8:orna o nu kommer de nya 09-modellerna". så, den 08:a vi hittade skulle kosta 2500:-, medan en ny 09:a skulle kosta det dubbla! galet. o 08:an ar ju finare haha!

först hade vi en plan på o åka o kolla på lite fler modeller nu på lördag. men både jag o kärleken skulle bli så besvikna om vi inte hittade något bättre då o så visar det sig att den fina röda vagnen är slut. så nu bad vi svärfar köpa den åt oss, affären låg precis där de bor + han tar det på sitt kreditkort. så får vi den vagn vi vill ha o betalar tillbaka när vi får lön :)

tisdag, september 02, 2008

världens bästa pappa

jag har inte det minsta uns tvivel om att R inte kommer bli något annat än världens mest underbaraste pappa. nu när jag kommer hem ser jag att han suttit o tittat på detta!

sommaren är inte över än!

joho tänker ni! nähä säger jag! för jag har fått FYRA myggbett idag! o så länge myggorna lever o frodas så är det sommar. eller?

måndag, september 01, 2008

vad heta väska va?

försöker hitta en dramaten-väska på nätet, o söker på en massa olika innan jag hittar. gud så tråkigt o kolla det shopping-väska. näää dramaten ju! vuxenpoängen samlas på hög, men skönt o ha när jag handlar själv o inte vill släpa kassar.

TV-hösten är här!

heja heja nu börjar alla bra serier sändas i USA igen! först ut idag är prison break. sen får jag vänta till slutet på september på greys anatomy o heroes. men halleluja vad spännande! jag är en serie-junkie.

något annat jag gillar är bio, o det var vi på igår. såg "the dark knight", senaste batman-filmen. grym! åh vad jag är ledsen över att heath ledger har gått bort. lätt hans bästa roll någonsin!