fredag, november 28, 2008

som ett handikapp

jisses. att vara utan internet i dessa dagar är läskigt. hur ska man nu kolla tv-tablån? vad det blir för väder? receptet på de där goda chokladtryfflarna jag ville göra!?

jag blir rädd för mig själv. är nu hemma hos syster, är barnvakt åt hennes lilla monster. o bland de första jag gör när han har somnat är o kolla igenom alla de 95 olästa inläggen jag har på bloggkoll.

nä jag tror jag måste åka på detox. det är banne mig inte bra o vara så internet-beroende som jag är.

internetet hemma kanske funkar på måndag. kanske inte. jag skulle vilja säga att det kvittar, men nä...

tisdag, november 25, 2008

min man, kalsongmodellen!

så begav vi oss ut på okända marker o träffade en man i en studio. för o föreviga ellens boplats!

var supernervös i början. kärleken sa att min puls var hög haha! men fotografen var väldigt proffesionell o kunde verkligen sina grejer. massa olika poser o ljussättningar, fokus på magen!

det blev 265 bilder totalt! är så glad om 10 utav dem är bra haha. men det lilla vi fick se såg underbart ut. förutom vissa bilder då jag hade en gigantisk dubbelhaka! dem kommer vi inte att förstora....

några jag däremot kan tänka mig att förstora är när fotografen tog ett par bilder på kärleken i bara kallingarna. oh la la! jag fick inte se dem. det kanske blev 12 st, en kalender i juklapp älskling? ;)

försök #2

om knappt tre timmar står jag o poserar för fullt m magen i vädret! ska bli sååå skoj!

måndag, november 24, 2008

okej om jag måste då

jag skulle nog kunna tänka mig vilken ring som helst ur HAND kollektionen. den med texten "jag ger dig mitt <3" var ju bara för underbar. det behöver ju inte ens vara en ring att ha på vänster ringfinger. den funkar lika bra på höger. eller hur tomten? ;)

julpyssel


med en bit oasis, vitmossa, röda nejlikor, gröna blad o massa nålar+pärlor så kan man göra en tjusig liten "julgrupp" m värmeljus!

så mycket för den stormen.....

enligt tv4vädret så ska det bli +8 grader på fredag. ingen vit första advent.

nu håller jag tummarna för en vit födelsedag o en vit julafton istället.

en bäbis!

det verkar som om min kompis johanna fått sin lilla tjej :) avis!!

"höggravid kvinna insnöad på väg till konsum"

jo det skulle nog kunna hända mig idag. för jisses vad det snöar. o blåser! vaknat flera gånger i natt o trott att det varit storm I sovrummet.

jag som ville baka idag. o ingredienser behöver kompletteras! jag kanske vågar mig till närbutiken som ligger någon minut härifrån? vad gillar ni namnet på affären, "mat och annat"? hehe.

7:47



när jag vaknar kl 7:47 en måndagsmorgon, ja då får veckan helt enkelt börja såhär.

söndag, november 23, 2008

bunkra upp!

efter förra veckans misslyckade lasagne så beslöt vi oss för o göra ett nytt försök idag. med hjälp av vännen som jobbar som kock på dagis! då kan det inte gå fel.

det blev tre stora formar med gudagod lasagne. o vitlöksbröd till. mmmm!

vi beslöt oss för att ta nytta av vår matglade vän i veckan igen o började bläddra i kokboken efter enkel, hederlig mat. det är så skoj o laga mat tillsammans o vi behöver bunkra upp frysen m matlådor. här är några av de rätter som kom på tal:

* sjömansbiff
* kåldolmar
* isterband m dillstuvad potatis
* renskavsgryta
* moussaka
* potatis & purjosoppa
* köttbullar

flera av dem har jag inte ätit på år o dar. vet inte ens om jag gillar. som kåldolmar till exempel. men hey, ger det en chans! renskavsgryta älskar jag! men inte kärleken. fler matlådor till mig :)

små små lakan

idag har jag, m hjälp av underbara syster, börjat sy små påslakan, örngott o lakan till ellens spjälis. det blir så fint! såna gamla fina lakan med brodyr som fått förvandlas. ska nog förbi second hand o spana efter fler fina lakan för det var lätt när man väl gav sig tusan på det. sen att mitt tålamod inte är sig självt nu under denna graviditet, det är en annan sak....

nääääee :(

makeup-tjejen var visst sjuk. så ingen fotografering idag. är besviken, sett fram emot det så länge. fick en ny tid på tisdag kväll, hoppas tjejen är frisk då.

så istället ska här bytas till vinterdäck o städas. tjoho.....

lördag, november 22, 2008

photosession

imorgon är det så dags. magen ska förevigas! inspirerats av massa gravidfoton jag hittat på nätet o det ska bli underbart om våra blir ens i närheten så bra!!

svart/vitt, siluetter, massa mage o vackra ljussättningar. det är en makeup-artist på plats också. minsann.

med kärlekens tillåtelse kommer jag säkert lägga upp en o annan bild här, men annars är de mest till för oss.

attarns!

en snöig lördag när jag är ensam hemma skulle jag verkligen vilja baka dessa ljuvliga lussebullar. men då jag saknar sirap, grädde, kesella, mandelmassa o russin + att mjöl o socker nästan är slut.... så tror jag att jag skippar det. orkar inte släpa hem så mycket grejer själv :(

en vintermorgon för länge sedan

så satt jag på pendeltåget från södertälje till sthlm. o lyssnade på min freestyle. ni förstår att detta var några år sedan ;) när tåget åker över bron till södra station så dånar rikard wolff - "i den vita staden" i mina lurar. sedan dess har jag älskat den låten, batterierna tog slut fort på freestylen då man fick spola fram o tillbaka hela tiden haha!

denna morgon påminner så mycket om den känslan. o så hittar jag inte mina rikard-skivor!!! misär.

snöööö!!

sthlm är vitt, vitt, vitt!! det är så mysigt!

får sån julkänsla o vill plocka fram tomtar, stjärnor, dukar o gardiner med en gång! men får väl hålla mig tills på fredag åtminstone. på söndag ska det vara fint. första advent. det går så fort.

snart är min älskade lilla unge här.....

fredag, november 21, 2008

sommar snart?



det är rea hos nelly.com. o jag har hittat en klänning. en klänning att bli kär i. en klänning att ha när dessa kilon är försvunna. en klänning att endast tråna efter.... eller önska sig av tomten! ja!

torsdag, november 20, 2008

fullspäckat schema

idag ska jag till barnmorskan, läkaren o sista gången på profylaxkursen.

ska fråga bm om min unge kan ha vänt på sig!? o så undrar jag om man ska få gå föräldrautbildning/grupp snart? borde ju vara dags. sen är det alltid lika underbart att få höra hennes lilla hjärta slå.

läkaren ska förlänga min sjukskrivning då den bara är skriven tills på söndag. undrar hur det funkar nu? om han skriver en till beräknat datum, o sen ska jag söka föräldrapenning?

o så är det dags för profylax! det är svårt kan jag tala om! när man ska andas massor jättefort får jag panik. det känns som om man inte får luft o det är lätt att börja hyperventilera. men övning ger färdighet! o lär jag mig bara ordentligt så tror jag verkligen på detta!

onsdag, november 19, 2008

chokladkalender

jag har önskat mig en chokladkalender av kärleken. inte sån där m 24 luckor fylld m äcklig choklad. utan lyxvarianten! hittade en bild i en tidning som jag visade honom. 24 små praliner i cellofan, markerade m siffror o vilken sort det var :)

"menar du den där bilden du visade mig när jag halvsov? det är inte sjysst. jag kan inte komma ihåg saker du säger till mig när jag halvsover eller när du är naken!"

hohoho!

snabba cash

igår skulle jag på ännu en marknadsundersökning. denna gång en diskussion om vitvaror som skulle inbringa 400:- i kontanter. ja tack!

kommer till lokalen där undersökningen ska äga rum, slår mig ner i "väntrummet" med 8-10 andra personer. hinner precis slå mig ner då hon som ska hålla i diskussionen säger "ursäkta, jessica, var det så? får jag byta några ord med dig?"

"jo det är så att vi blev lite för många här ikväll. så jag tänkte att jag skulle skicka hem dig. det kan väl vara skönt?" säger hon med en menande blick på min bautamage.

jaha tänker jag, då har jag åkt hit i onödan....

"ja du får ju självklart full kompensation för besväret. om du bara skriver ditt namn här.... så, 400:-!"

hahahahahaa det var de lättaste pengarna jag tjänat i hela mitt liv. o precis när jag skulle sätta på mig jackan o gå så kommer det in en tjej som var lite sen. "hej ellen(!), jo vi är fullbokade blablabla, här får du 400:-" jisses.

jorå så att......

om man känner för o böla ögona ur sig en onsdagsförmiddag så kan man ju kolla på löjligt romantiska frierier på youtube. bara ett tips.

jag har det rätt så bra!


kaffe m skummad mjölk, en bit kladdkaka o julbroderier. jo man kan säga att mina dagar som sjukskriven höggravid kvinna är rätt bra ändå :)

ellens första gosedjur

har jag fyndat idag på oransch, en söt liten kanin! fynda ni med. susanne har massa fina saker!

stanna där inne!

inatt trodde jag att ellen var på väg o sparka sig ut. eller snarare chocköverraska sig ut! som den lilla alien hon är hoho!

måste fråga barnmorskan imorgon om hon ligger kvar m huvudet neråt. kan de vända sig nu när de väl legat neråt ett par veckor?? jag vet inte! men annars så hade hon ett vilt party där inne igår.

ett par veckor till får hon allt hålla sig inne....

"sitt inte så nära, du får fyrkantiga ögon!"

har man tittat på för mycket daytime-tv när man drömmer om rachel ray....?

måndag, november 17, 2008

bildbevis

titta sicken söt liten sak! fast gräshoppan ser lite läskig ut tycker jag.














jag har hittat en skatt!

ja nästan så! har börjat städa igenom vår klädkammare. den har börjat leva sitt eget lilla liv men nu får det vara nog. har rensat rätt mycket o nu har jag kommit allra längst in haha! allra längst in hittar man det allra mest spännande sakerna.

* den citrongula brudtärneklänningen jag bar på systers bröllop juni 2001
* en blå t-shirt m massa katter på, från rhodos sommaren 2001. vi var fyra tjejer som av någon anledning kallade oss just "katterna".
* en t-shirt jag fick av min systerson julen 2002 tror jag. m dunderklumpen-tryck på! så fin!

men det häftigaste av allt
* en liten, liten babytröja. inhandlad på loppis för säkert 8-10 år sedan. syster tittade på mig misstänksamt när jag köpte den o sa "är det något du vill berätta eller? du kan ju inte köpa barnkläder bara sådär!" jo för det kunde jag! jag tyckte den var så söt o ville att mitt framtida barn någon gång skulle bära denna lilla tröja.

o hur overkligt är inte det, att om max två månader, då håller jag en liten tjej i min famn o hon kommer o ha på sig en liten tröja inhandlad på loppis i södertälje för vad som känns som en hel livstid sedan.....

vem vann, vam vann!?

ej så förvånande så var det ju den ekologiska som vann. den dyyyyra! den får dock stort minus för hårt skal, alltså inte det oranga skalet. utan det vita skalet runtom klyftorna. jag är så bra på o förklara. haha!

de vanliga var rätt smaklösa. trist! de får nog förvandlas till morgonjuice imorgon bitti.

ekologisk vs vanlig


jo jag köpte apelsiner idag. några vanliga, till priset av 9,90:-/kg. o så köpte jag några ekologiska, de kostade 23,90:-/kg. så i eftermiddag äger det stora apelsintestet rum här hemma! vem ska vinna!? oooh så spännande!!



herre gud vad jag är uttråkad....

annorlunda pepperkakshus

oh titta här vilka fina hus man kan göra istället för "det gamla vanliga"!

vad blir det för mat?

jo det ska jag tala om för er!

frukost: mannagrynsgröt m äppelmos o iskall mjölk
"mellanmål": en daim kanske slank ner på väg hem från konsum
lunch: rester från igår. tanken var lasagne, men bechamelsåsen blev vidbränd... så spagetti o köttfärssås!
mellanmål: det stora apelsintestet! mer info kommer, visst kan ni knappt bärga er??
middag: vi slår till på gratäng ikväll!

jag avundas er inte.....

stackars, stackars människor som lider av migrän.

var med om något liknande igår, om det inte var det, vet ej... men minsta lilla ljud höll på o göra mig tokig. tv gick inte att titta på, ens m volymen på minimum. det stack i ögonen, allt var för ljust.

jag kanske förvandlats till vampyr!?

iaf, kändes som någon satt mitt stackars huvud i ett skruvstäd o skruvade hårdare, hårdare, hårdare. däckade i sängen kl.20.30 m en älskling som tittade till mig titt som tätt. fick isvatten, kall handduk på pannan o massage. han är en ängel.

gick upp en stund vid kl.23.30 o gick o la mig igen vid kl.01, o vaknade nu vid kl.8.30. jisses.

en vecka till som smal o smärt!

ja för vågen visar bara +19,3 kg än så länge. när den visar +20, då går jag o gömmer mig i ett hörn.

söndag, november 16, 2008

får jag, får jag, får jag??

skit i kokböcker till mig själv i födelsedagspresent, de underbara skorna är på rea!!

lördag, november 15, 2008

det senaste

musik: melodikrysset imorse!
bok: kursmaterialhäftet från profylaxkursen
film: V för vendetta
puss: kärleken
misstag: moffa i mig massa, massa ostkaka+sylt+grädde...
bak: källarfranskan igår kväll/imorse
blogg: saravillfara

snodde listan från yllet

ny matinspiration behövs

i kombination m dålig fantasi o mindre ork så skulle jag vilja ha lite ny inspiration i köket. jag har ju leilas piece of cake o jodå, den har nog bidragit en hel del till dessa gravidkilon! men nu är det ju mat det gäller!

har inte bestämt mig ännu om jag ska avvakta o se om tomten kommer m böckerna, eller om jag ska ta itu m det själv. jag fyller ju faktiskt år o man måste få köpa present till sig själv ;) visst är det så?

de böcker jag vill ha är emma hambergs härliga köksalmanacka o jacob wismars familjekokbok. tror de båda skulle trivas i mitt kök!

god morgon!

snart åker dessa in i ugnen o kaffet är strax klart. kärleken ligger o drar sig i sängen. det är så enkelt ibland, att väcka någon m nybakat bröd o kaffe en lördagsmorgon, kärlek!

fredag, november 14, 2008

det är verkligen en djungel....

sitter o försöker läsa på lite angående föräldrapenningen. hur många dagar man ska ta ut, hur länge vi skulle kunna vara hemma, hur mycket(lite...) pengar vi skulle ha o leva på....

jag lever gärna snålt o försöker vara hemma så länge som möjligt. vill att kärleken ska få vara hemma också. så om jag är hemma ett år o han är hemma ett halvår o sen börjar ellen dagis? åh jag vet inte!

det är verkligen svårt. o sen kan jag inte låta bli o tänka redan nu på vad som händer sen. ska jag gå tillbaka till jobbet? känner redan nu att det inte skulle funka m de arbetstiderna. plugga?
ja jag vet, så dumt att tänka på allt sånt här redan nu.... men kan inte låta bli!

en verktyslåda o en gul byggare bob-hatt

ja så valde vår kursledare att kalla det, de övningar som vi får lära oss när kärleken o jag nu börjat gå på profylaxkurs.

jag hade, som många andra, den där bilden av par som sitter i ring på golvet på stora kuddar o en flummig kursledare a la 70-tal som får en o göra löjliga övningar.

o visst, vi satt i ring. men på stolar! o vår kursledare var en fantastisk trebarnsmor. m mycket humor o engagemang. men det kändes inte cheesy en enda gång.

det är galet svårt att andas! att något så livsavgörande kan vara en utmaning haha! kroppen är inte van vid att andas så mycket o så bra, så jag blev alldeles snurrig i bollen. o ellen som fick en extra dos syre blev helt vild där inne!

nu har vi fått i uppgift o öva hemma o så är det ett kurstillfälle till om en vecka. jag gillart!

torsdag, november 13, 2008

söta lilla telemarketingtjej!

jag brukar avsky när det ringer folk från olika telemarketing-företag o ska kränga på en saker. när de låter som om de läser innantill från ett papper o man hör hur tråkigt de tycker att det är.

nyss ringde det en tjej.
- hej! jag ringer från blablabla o har ett erbjudande på "vi föräldrar"
- okej
- oj förlåt! jag kanske ringer o stör. det ska man fråga första ja. ja just det.
- haha nä det är ingen fara!
- bra bra!
o så berättar hon om erbjudandet o att jag får välja mellan två exklusiva, jättefina presenter
- det ena är en gosig fleecefilt, m aptryck! jättesöt! eller en bok blablabla
jag börjar skratta för hon låter så exalterad över den lilla filten o hon börjar också skratta.
- hjälp, jag kan inte sluta skratta. blir alldeles röd i ansiktet. hahaha. oh så oproffesionellt.
- nej verkligen inte, jag tycker att det är så underbart att du inte är stel o tråkig som de flesta som brukar ringa.
- åh tack så jättemycket! då kommer tidningen till dig snart!
- o den fina filten!
- jaaa den fina filten!

haha underbara tjej. har själv prövat på telemarketing så vet hur fruktansvärt det kan vara.

countdown

idag är det 33 dagar kvar till min födelsedag
det är 34 dagar tills det är 4 år sedan jag o kärleken möttes första gången
det är 40 dagar kvar till julafton
det är 46 dagar kvar tills ellen är beräknad!!!

onsdag, november 12, 2008

oscar, eli o jag

var o såg "låt den rätte komma in" idag. den var vacker, tragisk, läskig o så så bra. se den! den var så bra att jag har mer än hälften kvar av lösgodiset! det ni!

lessen lia....

började lyssna på katerina janouch "bedragen", det är lia boysen som är uppläsare. o jag är lessen lia, men du funkar inte för mig. så boken får nog se till o läsas i sin ordinarie form. för den verkar bra!

tisdag, november 11, 2008

köpa hus?

om jag skulle vara rik så skulle jag köpa ett hus i norrland. eller kan man köpa det o sen flytta det!? då ska jag först bara hitta en tomt för ett par, eller tio, miljoner här i stockholmstrakten!

punktlig tjej!

varje kväll, runt 22.30 sisådär, är ellen i sitt esse! då jäklar röjs det runt där inne. att det är ungefär just då jag brukar vilja gå o lägga mig o sova.... ja det visar hon ingen hänsyn till!

min, min, bara min!

det bästa m o göra chokladmuffins när inte kärleken är hemma är att jag får äta upp sista smeten alldeles själv! moahaha!!

jul m martha!

oh amerikas inredningskvinna nr.1 erbjuder christmas workshop från o med den 17 november. går man med i mailinglistan så får man varje dag ett mail innehållandes inredningstips, matlagning, pyssel m.m! allt m betoning på jul såklart! klart jag hänger på martha!

en annan som gillar martha stewart är bloggen dear martha, hon gör riktigt roliga saker. hennes pysselbok får nog stå m på önskelistan i år!

vintermys




åh detta vore väl mysigt o vinna! choklad, te, ljus m.m! gå in på den här sidan så hittar du hur du är med o tävlar! :)

en liten krokodil kom med posten

för två månader sedan så budade jag hem jättefina träleksaker till min söta systerson. idag på posten så kom det ett litet paket. blev fundersam över vad det kunde vara då jag inte beställt/köpt något....

"hej! denna krokodil tillhör trädjuren du köpt av mig på tradera. hittade den då vi storstädade sonens rum. ber så mycket om ursäkt!"

hur gulligt var inte det? så nu är samlingen komplett!

baka baka liten kaka!

gud så goda dessa lussebullar låter!! nam nam nam!

men okej, kan väl hålla mig en vecka till innan jag bakar dessa, ni som tycker jag syndar så m mina julbestyr ;)

måndag, november 10, 2008

monday, bloody monday

jag är sjukt uttråkad o samtidigt har jag ingen ork att göra något. bläää.

har börjat ta itu m tråkiga saker som o röja ur klädkammaren o städa badrumsskåpen. det är inte så kul alls nej. men skönt när det är ordning!
ikväll ska vi åka o hämta en hylla+en byrå jag fyndat på blocket. stackars kärleken som får släpa upp allt själv bara.... jag hjälper till m glada tillrop ;)

söndag, november 09, 2008

vecka 46

detta året har gått så otroligt fort! imorgon är det vecka 46, på tisdag är det vecka 34 för min del.

inte alls långt kvar nu. men det börjar kännas som en mindre evighet. för jag har börjat känna av en massa krämpor mer o mer. knäna börjar göra ont av all vikt jag lagt på mig :( känner mig som el tjocko!

galet trött

kroppen känns lika sliten som om det var jag o ellen som hängde mest i baren igår kväll. men icke! vi skålade i fun light, pepsi max o till sist, kaffe m mjölk. vilket party!

det var väldigt mysigt. massa god mat, härliga människor o en lycklig svärmor.

vid 21.30 gav jag upp. kärleken var hemma vid 01.30. han börjar bli gammal o trött han med ;)

lördag, november 08, 2008

collection ellen


har varit kreativ o fixat lite kläder till min unge.
två är trycka m textilfärg o en är sydd m korsstygn. det ni!

om man klickar på bilden så syns det bättre :)

vad ger man till en 50åring?

det har varit livliga diskussioner här hemma om vad vi ska ge till svärmor. av sin man har hon önskat sig något så fruktansvärt tråkigt som en platt-tv. jisses. men är det det svärmor vill ha, ja då är det det svärmor får. av karln sin iaf.

jag tyckte vi kunde vara lite mer påhittiga o komma på något eget. det var tal om spökvandring, skottlandsresa(!), spa-behandlingar m.m. jag tycker dock att jag kom med det bästa förslaget. hon har fått för sig att livet slutar nu vid 50, att ingen kommer tycka hon är snygg längre. så jag tyckte att hon skulle få känna sig lite sexig o föreslog detta som present! det hade ju varit underbart bara o få se hennes min när hon öppnade paketet haha! men mitt förslag blev nedröstat... buuu!

så nu är det en heldag m syskon+respektive. först brunch följt av någon sjysst spa-behandling. sen ska vi boka en personal shopper till henne som hjälper henne i tre timmar. o så avslutas kvällen på en sjysst restaurang. tror det blir bra.

men så har jag o kärleken jobbat på en egen present också. något som bara vi kan ge. än så länge. kärlekens lillebror är nog inte så långt efter.....

Dagen D

idag smäller det! årets fest! wohooo!

svärmor fyller 50. förvisso inte förrän imorgon men ikväll ska det firas. jag o ellen ska klämma oss i ett litet svart fodral o försöka o hålla oss vakna till kl.21 åtminstone.

kakorna får jag ej glömma att ta med! det blev sirapskakor, chokladbröd o så en flopp; kokospinnar. typ som finska pinnar fast m kokos. så floppen får stanna hemma o så får rocky roaden följa m istället.

fredag, november 07, 2008

det börjar bli tradition

att sitta o tokböla till greys anatomy på fredags förmiddagarna.

att äta indiskt en torsdag

blir så otroligt mysigt när det görs i goda vänners lag, i ett litet kök på söder m höstens mörker krypandes på utanför.

avundas dem som ska resa till paradiset på andra sidan jorden. jag med en väldigt flygrädd sambo kommer nog aldrig komma dit. så jag får nöja mig med o tråna över deras bilder när de kommer tillbaka.

torsdag, november 06, 2008

*poof*

det går galet fort o bli av m 6000:- när man har en hel del räkningar liggandes....

en lätt förändring

jag tycker att bemz har en väldigt bra affärsidé. jag gillar den gröna, denna diskreta randiga och denna turkosa! sen så finns det en hel del hysteriska mönster också. men hur som helst tänker jag inte lägga en massa tusenlappar på ett nytt sofföverdrag. vi gick från vitt till svart för inte alltför längesedan.

prisad vare skatteåterbäringen!!

nä men halleluja för försäkringskassan! här har jag gått omkring o väntat mig ett par tusen o så rullar det in en liten förmögenhet på kontot! då blir man glad! o genast känns alla räkningar från vägverket, bilbesiktningen o försäkring överkomliga. men jävlar vad det är dyrt m ny,fin,stor bil.

onsdag, november 05, 2008

apropå det där m tjuvstart....

nu står det en back m julmust på balkongen också. det finns inget godare än o dricka iskall must ur flaska. gravidcravings!

o det är ju snart första advent ;) lyckades förresten komma över en såndär blossa-glögg, årsmodell 2008. men tji för mig, den är ju på 15%. får hålla mig till saftglöggen jag.

man blir aldrig för gammal för disney

jag älskar tecknat. massor! inte detta moderna tecknat som går på tv idag ( nu låter jag som faster agda typ) utan allt sånt jag tittade på när jag var barn.

har alltid älskat disney o en utav mina favoriter är skönheten o odjuret. så efter förmiddagens bm-besök är det jag som sjunker ner i soffan o kollar på den! :)

vilken är din disney-favorit?

tisdag, november 04, 2008

buuuu

här har jag suttit o knepat o knåpat ihop värsta bilden i photoshop o så vägrar blogger ladda upp! buuuu!

amor vincit omnia


svåger+hans bror var på förhandsvisning av nya bond-filmen i torsdag. röda mattan, kändisar men viktigast av allt; goodie-bag! varje besökare fick bland annat en kartong m två stycken av de urvackra efva attling champagne-glasen. syster blev lycklig då hon trånat efter dem länge. jag vill också gå på premiär o få läckra glas!

jag är fånig, jag vet

jag har så otroligt svårt för o svara i telefonen när det ringer från ett nummer jag inte känner igen, eller ännu värre, från dolt nummer!
det har ringt från dolt nummer flera gånger om dagen nu sedan i fredags o jag har ignorerat varenda samtal. nu idag, när det ringde för tredje gången, så tog jag iaf mod till mig o svarade.

"ja hej det var från försäkringskassan här!"

åh dumma dumma jag! min kära vän sa ju till o med åt mig att det kunde vara de som ringde.... iaf. nu har de kontrollkollat mina inkomstuppgifter o pengarna är på väg! hurra!

de behövs sannerligen då den nya bilen visade sig kosta massor massor massor att försäkra....

måndag, november 03, 2008

nam nam!

oh just nu står detta o kallnar i kylen! :D önskar jag fick äta massa själv men nej, nej för jag har lovat o fixa lite snask till svärmors 50årsfest på lördag. tårta o efterrätter fixas på annat håll, jag har blivit ansvarig för snask o småkakor! så imorgon blir det mer bak. tips på goda, enkla småkakor?

samma lika!

hehe det här med kombinationen gravid+jultokig tycks ha drabbat fler än bara mig. catya har drabbats av julfeber o här har det hängt jultokiga gravida sedan i augusti!

jag har åkt runt m jultokiga svärmor på eko, rusta, ikea o än så länge inte köpt en enda ny julsak. men tradera, oh jisses, tradera! rena guldgruvan haha! inte köpt något än men fingrarna kliar. blir nog både glöggmuggar o gardiner innan första advent...

ingen sömn här inte....

börjar bli värre o värre o få sova nu. vaknar konstant. vrider o vänder på mig. uppe o kissar ett par gånger var natt.

o i morse vaknade jag i panik. drömde hemsk mardröm som kändes så verklig! o så hade kärleken hunnit gå till jobbet! ringde o grät o han undrade nog vad som stod på....

lördag, november 01, 2008

dagens boktips

jag har provat på en ny grej; att lyssna på talbok. när jag har varit ute o gått, i bilen till småland o på kvällarna innan jag ska sova.

nu tog den precis slut o som alltid har camilla läckberg förmågan att få till de där sluten som gör en så frustrerad! man vill veta mer o man vill veta det NU! hennes böcker brukar släppas runt april-maj så jag får väl gott vänta tills dess.

det var hennes senaste, "sjöjungfrun", som jag lyssnade på nu. o det var katarina ewerlöf som var uppläsaren. jag var skeptisk om en person skulle lyckas porträttera alla olika karaktärer men hon gjorde det otroligt bra.

nästa bok att lyssna till blir katarina janouch - bedragen. tror att det är hon själv som läser då.