lördag, januari 31, 2009

1,2,3,4

Min nya favvolåt.
1,2,3,4 - Plain white T´s
Dedikerad till kärleken :)

fredag, januari 30, 2009

Ellen-kavalkad


Det är alldeles för lite bilder på mitt underverk här i bloggen. So here we go!!

Psycho-kid!

Drama queen


Strike a pose!

torsdag, januari 29, 2009

kvällens asgarv

kärleken sitter i soffan m ellen i knät o viftar m hennes armar o ben.

"kolla, jag har gett henne räkost!"

pee pee!

det här med rutiner börjar komma så sakteliga.
en rutin som ellen har sett till o införa är handdukstvätt var eviga dag.
hennes favorit tycks nämligen vara o kissa utan blöja.
men hon är så söt o ser så nöjd ut så hon kommer undan med det!

tisdag, januari 27, 2009

f*cking försäkringskassan

jag är inte den enda som har problem m dem... den här månaden fick jag en utbetalning på 2000:-. eh vart är mina pengar? blev bortkopplad första gången jag ringde o andra gången var det en förvirrad kvinna som försökte se vad som var fel... förhoppningsvis kommer det mer pengar på måndag iaf. visst att man lever näst intill under existensminimum just nu men 2000:- är löjligt.

måndag, januari 26, 2009

det går utför!

man vet att man är sjukt hormonell när man sitter o tokbölar till "bonde söker fru"-bröllopet....

söndag, januari 25, 2009

oh my god

imorgon går kärleken tillbaka till jobbet o tanken är att jag o ellen ska klara oss själva.

jag är livrädd o extremt bölig just nu.

hjälp.

lördag, januari 24, 2009

alla gör det....

innan man får barn förundras man över alla föräldrar som diskuterar bajs.

efter man har fått barn blir man en utav dem.

det är oundvikligt.

fredag, januari 23, 2009

rookies

man vet att man är ny på det här med föräldraskap när man glömmer skötväskan med alla viktiga grejer hemma, inte bara en gång, utan två. tredje gången gillt?

tur att vi kommer ihåg o ta med barnet i alla fall.

onsdag, januari 21, 2009

mina favoriter

den där mary

idag så kom hon då, bvc-tanten.

så skönt o få svar på alla frågor. hon känns väldigt erfaren o man kan lita på hennes kunskap.
det har varit väldigt frustrerande redan nu, att frågar man två-tre barnmorskor så ger de så olika svar.
hädanefter lyssnar vi bara på mary!

marys ord är lag!

tisdag, januari 20, 2009

home alone

kärlekens lillebror fyller år o det är såklart dags för kalas!

vågade dock inte åka dit m ellen då vi inte vet vilka som är där o om folk eventuellt är förkylda eller så.

så hjälp, jag är home alone för första gången!
men det går bra.
jag har en lelös unge sovandes i bärsjalen.

tokig tant!

så satt vi här o väntade, som två barn som väntar på julafton.
fast det var inte tomten som jag o kärleken väntade på.
nä, det var mary.
vår bvc-tant.

men tanten kom inte.
o kaffet kallnade.

tydligen så hade vi missuppfattat varandra.
så imorgon vid tvåtiden sitter vi o väntar igen.

lilla familjen firar

ellen firade sin veckodag genom o få åka i vagnen för första gången. hon var så nöjd så. kanske för att hon sov hela tiden. hoppas det funkar lika bra när hon är vaken.

mamma firade genom o ställa sig på vågen o hurra över -8,5 kg än så länge. o så var jag på sös o fick stygnen borttagna, känns mycket bättre!

pappa firade genom o köpa ny dator!

tack!

tack söta ni för alla tips, råd o "pekpinnar" vad det gäller amning o ersättning. tar till mig allt ni säger. självklart vet jag att det tar tid för allt o komma igång, att vara otålig ligger bara i min natur...

måndag, januari 19, 2009

90E

vart i hela friden kom dessa gigantiska rattar ifrån!?

hipp hipp!

vad är det för en dag idag? nä det är ingen vanlig dag! för det är ellens enveckasfödelsedag hurra, hurra, hurra!

söndag, januari 18, 2009

ellen o farbröderna

idag var kärlekens bästa killkompisar på besök. de kom m cigarrer o en flaska pommac, här skulle det firas! första knodden i gänget. men inte länge till. i mars kommer en liten charlie som kommer slåss om uppmärksamheten :)

farbror christoffer, som är kock, hade gjort pannkakstårta. mums! det är nu bestämt att ellen kommer få pannkakstårta varje år på sin födelsedag. fine by me!

lördag, januari 17, 2009

den känslomässiga berg- och dalbanan

okej man har ju hört talas om den där babybluesen som tydligen drabbar de flesta pga de enorma mängder hormoner som rusar i kroppen. trodde aldrig att det skulle slå ut så hårt.

andra dygnet på bb så var det dags. jag grät o grät o grät. började visualisera hur livet skulle se ut nu o allt var bara nattsvart. kärleken skulle lämna mig, ellen skulle få kolik, jag skulle för alltid vara fet, världen skulle gå under.....

amningen är en utmaning den med. det var så lyxigt på bb, bara trycka på knappen o så kom de o visade mig precis hur jag ska göra. nu funkar det väl sisådär varannan gång. o jag blir orolig över hur pass mycket/lite hon får i sig, för hon äter så korta perioder men hela tiden. ikväll så fick vi testa o ge henne ersättning för första gången. den slukade hon i ett nafs, trots att hon precis ätit hos mig i nästan 20 minuter.... ska få låna pump så jag kan pumpa ur o ge i flaska så man har lite koll på hur mycket hon får i sig.

det är mycket nytt o läskigt med o vara mamma helt plötsligt. o jag finner mig sjäjv stå handfallen flera gånger om dagen o man blir rätt uppgiven när man inte vet vad man ska göra. ja man lär sig lite åt gången... på tisdag kommer vår bvc-tant hit på hembesök så då ska jag fråga henne massor m frågor.

fredag, januari 16, 2009

fisunge!

min underbara söta dotter fiser som en hel karlakarl. o de, de fiser minsann! fisarna, i kombination m hennes ruttnande lilla navelstump, gör att hon inte luktar hallon just nu.... men jag är lika kär i henne för det!

en ring av kärlek



har ju blivit så himla poppis m namnsmycken nu. var länge inne på att jag ville ha ett sånt halsband, men så hittade jag dessa ringar hos daylon. så nu skulle jag vilja ha en "ellen" o en "robin" ring.

det lilla underverket


jag hade gett upp hoppet om att hon skulle komma ut självmant men så startade värkarna kl.01 på natten till måndagen, o kl.06 var vi inne på förlossningen. kl.11 var jag helt öppen o det var bara o vänta. kl14.38 kom så Ellen Frida Felicia till världen!

jag tackar gud för epiduralen, utan den hade det varit en pärs. jag som egentligen är ganska nålrädd förvånade mig själv genom o be om både akupunktur o epidural. akupunkturen kan jag inte påstå att jag kände någon effekt av, men under epiduralen så var det ju faktiskt rätt lätt ett tag. vi blev till o med intervjuade av svenska dagbladet under tiden!

när hon så väl kom ut, så kom hon på sniskan. vilket resulterade i rejäla bristningar för min del o Ellens lilla huvud var alldeles deformerat haha! jag blev ivägrullad på operation nästan direkt efter att hon kom ut. det var en udda känsla, att lämna sitt alldeles nyfödda barn i över två timmar för o bli ihopsydd... pappa fick sitta kvar m ett litet knytt o försöka trösta o värma.

sen fick vi som tur var ett familjerum på bb. hallelujah! hade nog inte klarat av att kärleken skulle bli tvungen o åka hem. levde där i vår lilla bubbla. väldigt söt personal som tog otroligt väl hand om en, skönt o bara kunna trycka på en knapp o be om hjälp!

efter alla undersökningar o tester under onsdagen o igår förmiddag så fick vi grönt ljus för o få åka hem! delad känsla, läskigt o lämna trygga bubblan på bb o samtidigt längtade vi så efter o få komma hem till vårat eget. första turen i bilbarnsstolen var en pärs för tjejen, hon skrek o skrek. o somnade haha! overkligt att komma hem o stänga dörren om oss. välkommen hem Ellen!

första natten hemma gick bra. jag gick o lade mig med henne kring kl.21.30 o vi båda toksomnade. sen vaknade jag upp, o klockan var 01.30! hon hade inte vaknat en enda gång. o kärleken påstår att jag jinxade det genom o vara så glad över det, för se då bestämde hon sig för att hon skulle vakna varje timme o ville ha mat fram till kl.08 när vi gick upp.

alla i kärlekens familj ligger däckade i förkylning, så inget besök därifrån ännu. förutom gammelfarmor som var förbi en sväng idag o lämnade gudagod mat hon lagat. imorgon kommer mina systrar o hälsar på. ska bli mysigt.

jag är så kär, så kär i detta lilla barn. o idag firar jag o kärleken vår 4årsdag. vi lyxar till det m god mat o B&J-glass till efterrätt. kanske, kanske orkar vi stanna uppe o se klart en hel film innan vi somnar m vår underbara lilla dotter(!!!) emellan oss i sängen.

torsdag, januari 15, 2009

hon är här, hon är här!

den 12 januari kl14.38 så kom hon då äntligen, min fina lilla Ellen. underbara underbara unge. 49 cm lång o 3285 g o massa, massa mörkt fint hår.

kom hem från bb för ett par timmar sedan o jag slåss fortfarande av chocken över att hon är vår, inte bara till låns, utan här för att stanna, för alltid.

skriver mer o lägger upp bilder. nu ska jag gosa m bäbis.

söndag, januari 11, 2009

it´s all an illusion!

jag o kärleken kollar på flummigt program på femman. ändå rätt kul o se hur lättlurad man kan vara. o man kan ju inte låta bli o bli imponerad.

oh yeah!

jag tror att jag besitter världens sexigaste whiskeyröst just nu!

lördag, januari 10, 2009

pyssel

heja fick faktiskt sova någorlunda bra i natt! inga stora planer alls för helgen. jag orkar ju knappt ta mig upp o ner för våra trappor längre :( inomhusaktiviteter låter bra. trycka bodys till lilltjejen kanske? tänkte köra en rip-off på denna. o så har jag massa fina djur-schabloner jag inte använt ännu.

svärmor + hennes mamma(alltså kärlekens mor+mormor) var virkat den finaste mormorsfilten, typ liknande den här. den kommer värma ellen fint på våra barnvagnspromenader.

o så hade jag ju stora planer på o göra fågelmobilen. än så länge har jag två stackars halvfärdiga fåglar att stoltsera med.... buuu.

fredag, januari 09, 2009

det där m namnet....

hon har ju varit en ellen väldigt länge nu. ja så ellen är ju helt klart att hon ska heta. såvida hon inte kommer ut o absolut inte ser ut som en sådan, hur det nu skulle gå. sedan så har vi två mellannamn. så ungen vår kommer heta ellen frida felicia.

men så var det ju detta m efternamnet. hon får ju automatiskt mitt; carlsson. ganska trist. kärlekens är ju lite roligare; wall. men hallå. jag vill ju också heta wall då ju. annars känner jag mig utanför :(

så här sitter jag o drömmer om storslagna frierier o ett sommarbröllop 2010. ska vi säga så?

dagens i-landsproblem

åh nej åh nej. hur bär resten av svenska folket sig åt ikväll? de visar ju "på spåret" o "let´s dance" samtidigt!!

bör jag skämmas över att jag ens vill titta på något utav programmen? må hända. men den bjuder jag på!

på tisdag, på tisdag, på tisdag!

sådärja, hemkommen från kontrollen. allt såg så bra ut så. rena rama a-barnet där inne!

fick se en liten hand som viftade på ultraljudet. doktorn klämde massa på magen, det gjorde ont. o så gjorde hon gynundersökning, det gjorde helvetiskt ont. så ingen unge på g av sig självt ännu sa hon.

fick tid på tisdag kl.7.30 för igångsättning. o så får vi se hur de går tillväga då. doktorn sa "ja det är en individuell cocktail det där, beroende på hur du o barnet mår." gillar att hon hänvisar till drinkar vad det gäller mitt barnafödande ;)

nu försöka sova lite. blir inte så mycket av den varan under nätterna.

torsdag, januari 08, 2009

sjukstuga hos familjen carlsson/wall

ja jisses. natten var hemsk. jag försökte sova sittandes i soffan, uppbullrad m kuddar i hörnet. kunde inte ligga ner för a) det gjorde så ont i örat o b) fick andnöd.

kl.06 gav jag upp. kärleken stannade hemma för o ta hand om mig. ängel. även han börjar bli hängig.... ellen, det är okej! stanna inne ett par dagar till nu!

var på vårdcentralen o hängde utanför dörrarna när de öppnade kl.07. fick träffa söt doktor som tyckte synd om mig. "jisses, du är verkligen dålig!". det konstaterades att jag har en liten inflammation i ena örat, men att man tydligen inte behandlar vuxna för öroninflammation. nähä? knas. o så fick jag recept på medicin mot denna hosta som håller på o river upp mig invärtes. undrar hur det känns för ellen när jag hostar så mycket? jag får massa sammandragningar iaf :(

ringde sös när vi kom hem. ska på överburenhetskontroll(eller vad det nu heter) imorgon kl.8.15. nästan så jag hoppas att allt ser bra ut nu så de väntar m o sätta igång mig. har ingen kraft i kroppen för o orka föda barn.

så ja, vi är rätt ynkliga här hemma. skicka blombud vettja! fast det kanske bara är onekligen som får, lyllos!

rond #2

ett nytt besök på närakuten. denna gång befaras öroninflammation. åh herre gud min skapare, rädda mig.

onsdag, januari 07, 2009

090108

vad säger du ellen, vore det ett sjysst födelsedatum? kom igeeeen nu bruttan!

tisdag, januari 06, 2009

sött pyssel!

oooh efter o ha sett vilka underbara tejprullar woopsie daisy har fyndat på etsy så kunde jag inte låta bli o kolla in dem jag med! de kostar typ 25-55 kr styck beroende på bredd o längd. vill ha massor! jag är ingen scraptjej men jag föreställer mig att jag kommer bli det m så fina tejprullar ;) om inte annat , bara o göra små kort m denna underbara ryska dockor-tejp, ååååh!

får man köpa massa tejprullar för flera hundra när man lever på existensminimum? hoho!

färdigdeppat!

fy vad deppo min blogg blivit! deppo över att ungen inte kommer, deppo över att jag är sjuk o idag är jag deppo över att om ellen inte kommer inatt så går kärleken tillbaka till jobbet imorgon! :(

men färdigdeppat! ingen som vill läsa sånt dravvel ju!

så istället väljer jag o fokusera på o bli frisk m min glass-diet! piggelin o vanilj/krossad choklad i mängder!!!! för det har jag också slutat deppa över, de där hemska siffrorna som stirrar tillbaka på mig när jag ställer mig på vågen.

säg aaaah!

sådärja, bokat tid på närakuten idag. eventull halsfluss. heja.

------------------------------

update:
"bara" virus. tjoho! fått nån halssköljgrejs o så har jag bunkrat upp m isglass!

måndag, januari 05, 2009

alltjämt vid liv

idag drabbade babybluesen mig. något som kan tyckas drabba än när babyn är här men nä, jag kör på det nu istället. suck o stön.

söndag, januari 04, 2009

kärleken, den kärleken!

åh det är typ -12 grader här i vår vackra huvudstad o kärleken har just gett sig ut i kylan för o köpa isglass till mig. han är en ängel. jag ligger nerbäddad i sängen m ont i halsen o vad jag tror är en början till feberfrossa. buhuhuhu.

voine voine

dagen har än så länge spenderats i sängen. kollat på "körslaget" o nu är det nån löjlig disney-film. frukosten intogs i sängen o lunchen kommer säkert göras likaså.

min kropp skriker av smärta. det var nog ingen bra idé o bowla. hua.

lördag, januari 03, 2009

inte helt smidig....

hmm jag tror jag bjöd på en del muntra stunder ikväll när jag försökte bowla. höggravid, +25 kilo, för stora o trasiga clownskor o en teknik som nog aldrig skådats förr. måste jag nämna att jag kom sist av fyra personer?

nä jag lämpar mig bäst på hemmaplan, men en bit kladdkaka o kollandes på "the notebook"! :)

strrrrrrrike!!!!

okej vi prövar m o bowla ut ungen ikväll :D

förgrymmade unge!

buhuhuhuuuuu hon är kvar där inne! vill ju snusa bäbis nu! de beräknade mig till 29 decemver, sen 10 januari o sen 29 december igen på mvc. tänk om det är 10 januari som är mer troligt!? o jag går två veckor över DEN tiden!? jag dööööööör!!

jag är en dramaqueen.

fredag, januari 02, 2009

hur ska jag veta....?

okej nu gör det rätt ont. o kärleken frågar "är det på gång nu!?". jag vet inte! jag är newbie på det här. tror det är en stor läskig pytonorm därinne o ingen söt liten människa, jäklar vad hon ålat runt nu ikväll!

oh well. hör ni inget från mig imorgon så är jag o föder barn ;)

i väntan på ellen

åh dagarna är långa nu! vi kör på varannan-dag-principen. varannan dag bara ligga i soffan o jäsa o moffa smågodis, o varannan dag ta oss för olika aktiviteter.

igår var det vänner-marathon på tv o en stor skål m godis.
idag har vi varit på baby-outlet, babyland o coop forum. sen har det rulla-di-rullats inte mindre än 60 köttbullar! nu jäsa i soffan framför "på spåret".
imorgon, återigen slappardag. syster+familj kommer på fika o jag har en kladdkaka som väntar i ugnen.

torsdag, januari 01, 2009

life is good

mannen skämmer bort mig m amerikanska pannkakor m lönnsirap o hallon o blåbär. I like it!!

marit säger det bäst!



som traditionen sig bör så lyssnar jag alltid på marit bergman - this is the year. så även detta år. o jag har inga tvivel att detta år blir det bästa bästa bästa. ett hysteriskt småbarnsår säkerligen men jag hoppas o vet att de lyckliga stunderna kommer uppvägas av de jobbiga. o jag längtar redan tills augusti då en ny liten kusin ser världens ljus!!!