onsdag, december 31, 2008

sådärja

nu kan man ju tycka att hon håller sig inne ett par timmar till så hon blir en 09:a :)

sovit extremt dåligt i natt. drömt massor. o vaknade av att kärleken skrattade i sömnen haha!! ska försöka ta mig en liten siesta innan vi ska till syster o laga mat hela eftermiddagen.

gott nytt år alla!

tisdag, december 30, 2008

"om mig"

jisses, jag har ju ljugit om min ålder nu i nästan två veckor! jag är ju inte 26 längre, faktiskt 27! rättas till å det snaraste.

bye bye christmas!

idag åkte julen ut! bort m gardiner o dukar, tomtelampor o adventsljustakar, egenpysslade pandurotomtar o läskiga tomtar vi fått i gåva från kärlekens farmor. den sista skumtomten blev uppäten också! hej då julen, vi ses igen om ett år!

status: oförändrad

jag har förstått att det är bäst för mig, eller snarare mina bloggläsares, mentala hälsa att jag skriver här ofta nu ;) så hej hej! intet nytt under solen!

har varit o trängts på ica maxi idag m resten av söderort inför nyår. införskaffades icke-alkoholhaltiga drycker att avnjutas till fyrarättersmiddagen imorgon! en stor flaska pommac, förklädd att se ut som en champagneflaska. nån granatäppledryck o nån havtorn/äppeldryck. svåger förbjöd mig o dricka coca cola till maten "för det skulle förstöra smaken på maten!!". jisses.

knäppt!

eh nu har ju den där babytickern börjar räkna uppåt igen! borde det inte stå +1? knasigt!

måndag, december 29, 2008

Dagen D!

hoho ingen ellen i sikte!

lika bra det. nu kan hon gott få bli en 09:a! svåger tror hon kommer komma när vi står o skålar i pommac vid tolvslaget ;)

de har redan börjat komma. alla de där smsen o telefonsamtalen. "har det hänt något? är hon här nu? men när kommer hon då!?" gaaaah! kommer bli tokig om folk ska hålla på o fråga hela tiden. jag låter er veta när hon är här, okej? om jag går över två fulla veckor så kommer det bli en del blodspill på vägen om folk ska fråga var dag.....

så, sorry. bara ett litet utbrott! ;)

söndag, december 28, 2008

tredje gången gillt!

sådärja, då var årets julfirande över för den här gången. det har lekts julklappsutdelning hela tre gånger i år. tack o lov slapp vi julmat idag utan det serverades kyckling m potatisklyftor. mmmmm!!

fick lite mer klappar, dock två som var samma lika som jag redan fått.... så imorgon tänkte jag ringa o höra om man kan byta en tidningsprenumeration mot en annan. det borde väl funka? tjoho en tidning till!

ellen håller sig i skinnet. imorgon ska vi till barnmorskan. kanske sista gången! iiih! kärleken skrämmer mig o säger "tänk om du går över tiden jäääättelänge!?". det vill jag ju inte :( fast för varje dag jag går över tiden så måste han förära mig med en liten gåva, så ett par dagar vore väl okej hoho!!

lördag, december 27, 2008

snart är hon här


två dagar. två ynka dagar. sen beräknas storken landa.

den 25e april känns otroligt avlägset. det var dagen jag gjorde tre gravtest, kärleken var på after-work o jag försökte locka hem honom m mystiska sms. höll på o falla ihop i en liten pöl när han kom hem, jag ville bara skrika rakt ut! han hänger upp jackan OCH GÅR PÅ TOALETTEN! herre gud. när han sedan, efter vad som kändes som en evighet, kom ut så frågade jag "är du beredd?". "eh va?". o så drog jag upp linnet, hade skrivit "bäbis" på magen hihi.

sedan berättades det för kärlekens närmsta vän på valborg. o mina systrar någon dag efter det. jag var så nervös, vet inte varför. bara skakade o sa "jag har en tidig julklapp. eh eh eeeeh.... den 29 december..... så kommer det en till!!" o så pekade jag på min lilla systerson hahaha! svärföräldrarna fick veta på en uteservering över en nervös kopp kaffe. kärleken sa "ja om allt går bra så blir vi föräldrar i slutet på december". svärmor lät som horace engdahl, "äntligen!!!" när jag berättade för bästa vännen är jag förundrad över att hon hörde vad jag sa för jag var, även då, så nervös så jag pratade på i rekordfart.

jag har varit så otålig, så otålig o velat att hon ska komma nu nu nu! det hade varit lite tufft om hon hade kommit på lucia. för då var det precis ett år sedan kärleken o jag satt vid köksbordet, o han säger att han tycker vi ska skaffa barn. men nu så kom hon ju inte på lucia. o min egen födelsedag fick jag behålla för mig själv. o hurra för att hon slapp komma på julafton! nu kan jag faktiskt tänka mig o knipa ett par dagar så hon blir en årsmodell -09!

kom när du vill älskade barn, kom bara snart snart snart! häromdagen kom babyskyddet på plats i bilen, vi kan ju inte köra omkring med ett tomt sådant hur länge som helst, det förstår du väl :)

torsdag, december 25, 2008

naughty or nice?

jag måste ha varit riktigt nice i år för jisses vad fina klappar! det mest otippade var en videokamera o en sån ergorapido dammsugare. tack tack tack "tomten".

jag fick diamanter av kärleken. "jag har råd o ge dig diamanter en gång om året, då är det klart du får det.". supersöta örhängen som var lite för lika de supersöta jag redan fått, så det ska bytas mot något annat bling-bling. tjoho!

sen inte mindre än 4 tidningsprenumerationer; mama, living etc, laga lätt och rachel ray! grymt. jag är lite av en tidningsoman.

redan less på julmat så imorgon blir det nog en lätt sallad till både lunch o middag. hoppas ni haft en underbar jul med nära o kära! :)

onsdag, december 24, 2008

ho ho ho!

GOD JUL från mig, kärleken o lilla ellen som fortfarande är inneboende hos mig.


tisdag, december 23, 2008

DET

Den Enorma Tröttheten har tagit min kropp i besittning. det finns inget jag kan göra åt saken. just go with the flow. men jag måste erkänna att det är okej o ligga i soffan o moffa smågodis o plöja hela första säsongen av desperate housewifes!

om en stund kommer svärföräldrarna hit. det ska uppesittekvällas! m bingolotto! tjohoooo! snälla, ge mig en solresa eller massa kontanter. jag blir pissed om jag vinner en ny lott. för o spä på julkänslan lite så äter vi tacos till middag :)

glad dag före dopparedag på er!

måndag, december 22, 2008

en ynka liten vecka

o då är ellen beräknad. kommer ihåg första besöket hos barnmorskan, då var jag i vecka 6. helt galet. det har gått så fort! o ändå kan jag inte minnas hur det är att inte vara gravid haha!

lördag, december 20, 2008

bildbevis



nu när den här bautamagen snart är borta så är det så skoj att vi har de fina bilderna att se tillbaka på. fotografen heter peter håstlund och här kan ni kolla in lite mer av hans arbeten.






fredag, december 19, 2008

ingen Ellen ännu.....

ja jisses. kan ni möjligtvis föreställa er den tristess jag upplevt!? höggravid, konstant trött, ingen ork att ta sig tre trappor upp o ner från hemmet OCH SÅ HAR JAG VARIT UTAN INTERNET!!!!! jag är nu fast i våra bästa år, glamour, hem till gården.... ja nämn en dålig såpa o jag har följt den!

natten till måndags började jag få ont "down there" o det har fortsatt sedan dess. drömmarna blir mer o mer verkliga o nu har kärleken också börjat drömma. han drömde att jag väckte honom o sa att det var dags, o att han då somnade om igen! haha! jag sa att om det skulle hända in real life, ja då skulle han sannerligen få veta att han lever ;) men jag tror risken är ytterst minimal, obefintlig!

well nu ska jag läsa igenom de 284 inlägg jag har o ta igen på bloggkoll.

lördag, december 13, 2008

no fun for me

idag skulle jag egentligen leka modell m catya på en skoj gravidfotografering, men kroppen vill inte som jag vill o jag blir kvar på hemmaplan. har sammandragningar typ hela tiden nu o aj aj vad det gör ont var gång jag försöker vända mig i sängen :(

får se om jag orkar dra m kärleken på julmarknad här i kvarteret eller om vi bara stannar hemma o pysslar.

fredag, december 12, 2008

himlen kan vänta

surfade in svt play för jag tänkte kolla på "barnmorskorna", med lite andra ögon denna gång. fick inte programmen o funka o hittade istället fram till "himlen kan vänta". sett ett avsnitt än så länge o det hugger i hjärtat. men jag fortsätter titta på dessa fantastiska, starka människor.

färdigt!

åh idag kom bilderna från fotografen! redigerade o klara. är så nöjd!! ska be kärleken om lov så kanske ni kan få se ett par. helst av allt skulle jag ju vilja lägga ut bilderna på bara honom där han posar i kallingarna, men då får jag nog skäll hehe.

april april din dumma sill!

började läsa gudrun abascals "att föda" igår, o jisses vad jag har sovit dåligt i natt!! drömt massor massor. vaknat upp, "nu, nu känner jag nog något!!! iiih!!!....nähä.....". flera gånger! den är inte bra för min psykiska hälsa den där boken. om jag ska forsätta läsa o drömma i 18 dagar till o, gud förbjude, gå över tiden o drömma massor också! så jag får bara läsa lite på dagarna haha! o sen skingra tankarna m korsord eller nåt innan läggdags. bra plan va? ;) för boken verkar vettig!

edit: 17!! 17 dagar!! SJUTTON!!!

torsdag, december 11, 2008

scheisse!

jag tror att min rygg just gick ut i strejk. inte ens alvedon o vetebälten kan rädda mig nu. ellen kom ut nu, så alla dessa vedervärdiga kilon kan försvinna någon gång. gör ont o vara såhär tung :(

vill ni mig något så finner ni mig i horisontellt läge antingen i soffa eller säng.

onsdag, december 10, 2008

en titt hos tuttdoktorn

för två veckor sedan så upptäckte jag en knöl i vänster bröst. jag är nog inte ensam om att tänka cancer det första man gör. kärleken, som är helt galet hypokondrisk, blev jätteorolig. så fick ringa sjukvårdsupplyssningen mitt i natten. stackars sköterskan där kunde väl inte säga mer än att hon trodde det var mjölkkörtelsrelaterat. hade en tid hos barnmorskan någon dag senare så frågade då henne vad hon trodde. hon trodde också det var svullna mjölkkörtlar. hon fann ingen anledning att kolla upp det innan förlossningen utan istället hålla koll på den efteråt.

igår bad jag om en tredje åsikt o vem bättre att fråga än mrs.tits! (okej hon hette visst tiits, men inte lika kul!) så hon kollade, o klämde, på knölen. o berättade att hon fått en cysta under sin graviditet, som varit godartad. kändes som att hon tog min oro på större allvar än min barnmorska o hon skrev ut en remiss till bröstmottagningen på södersjukhuset.

ringde dit imorse o hade tur att få en tid på en gång. fick träffa en ung kvinnlig läkare som betonade att det var vanligt att få svullnader i brösten under graviditet o att jag inte alls låg i någon riskzon vad det gäller just cancer. hon undersökte mig noga o länge o sa "jo mina fingrar säger iaf att det inte är cancer!". lätt skoj tycker jag :) lättnad! men jag ska iaf få göra ett ultraljud för att fastställa att det rör sig om mjölkkörtlar o hon trodde inte jag behövde gå vidare m cellprov.

så status är god. kärleken kan andas ut. o jag kan nu lägga detta bakom mig o fokusera på en mer viktig uppgift; att få träffa ellen!

tisdag, december 09, 2008

den moderna människan

söker efter "breastfeeding" på youtube när man känner sig osäker på amningen.

det tipsade amningskursledaren om ikväll. som för övrigt hette tits i efternamn. det tyckte jag var hysteriskt roligt.

hur svårt kan det vara?

ikväll ska jag på amningskurs. det känns lite udda. vad lär de ut? får man hålla i en docka? jag är förbryllad.

måndag, december 08, 2008

love for all



tycker den är fantastisk denna reklam. nästan så alla jag känner ska få björn borg-underkläder i juklapp!

rulla di rulla

ikväll blev det kryddburkens köttbullar till middag. mmm smarrigt! men de blev lite salta, så det kan korrigeras till nästa gång. 50 stycken små runda bullar blidde det, nam nam! :)

söstra mi

jag har en syster. eller, nu ljög jag. jag har två. men den ena är så mycket mer än en syster. hon är min allra bästa vän, min mentor o många stunder i livet har hon fått ta på sig rollen som min mamma. vet inte vad jag skulle göra utan henne.

så, en kärleksförklaring till allra käraste syster såhär på en måndagsmorgon.

fredag, december 05, 2008

eh jasså jaha....

jag o kärleken är newbis på det här m nappar o nappflaskor.
"men kolla!det är hål i den här!
"va? nää! i den här med! jag går o lämnar tillbaka dem imorgon!"

"hej, jag skulle vilja reklamera dessa. de är sönder, det är sprickor i alla."
"nä de är inte trasiga. de ska vara sådär"
"???"
"ja det är andningshål, som förebygger kolik."
"jaha.... tack då...."
"du är inte den första att komma tillbaka..."

förresten

så föreställer jag mig hur minna skulle kunna göra en helfestlig illustration av en höggravid kvinna dansandes på bordet :D

när kärleken är borta....

....dansar den höggravida kvinnan på bordet!

njae inte riktigt. men jag passar på o lyxa till det lite extra. han är på julbord m jobbet så jag tycker inte att det är mer än rätt att jag också får massa god mat. så det har bunkrats upp m varmrökt lax, färska räkor, avokado, keso o färsk pasta m kronärtskockor. mmmmm!!

så lill-gamla jag ska sitta o äta i soffan framför "på spåret" o njuta av en ensam fredagskväll.

en höggravid kvinna i ett lekland, vilken syn!

syster vill åka till andys m lilla S idag. hoho hon får nog springa runt o jaga honom själv medan jag sitter o sippar på en latte o mumsar kanelbulle!

torsdag, december 04, 2008

I did it!

jag tog mig till banken, fick vänta i 30 min, det blev min tur o så poof, på mindre än två minuter var det klart!

är lycklig över att jag inte blev rånad iaf.

håll tummarna

för att jag inte blir rånad på väg till banken. annars så är alla pengarna från bilförsäljningen puts väck! iiiiih!!

ugglor i mossen!

ellina tipsade mig om denna supersöta barnvagnsmobil hos majtjho. den skulle väl göra sig utmärkt i ellens vagn! tillsammans m den underbara lilla kaninen från susanne hihi.

realitycheck!

jag o kärleken insåg att vi måste fixa lite grejer nu när barnmorskan skrämde upp oss lite. hon kan komma när som helst! aaaaaah!

så igår skrevs det lista på vad som ska packas i bb-väskan o ellens skötväska. vi valde ut kläder som vi ska ta med till bb. vill ta med allt! allt är så smått o sött. jag kommer säkert leka docka i början o byta kläder på henne hela tiden hahaha! nä fy...

vi var på ikea också o köpte madrasskydd, en liten mobil o ha ovanför skötbädden, tvättlappar. o så det klassiska; lampor o batterier. dock inga värmeljus! o såklart var rullgardinen slut, den primära anledningen till vårat besök. men jag fick iaf ikea-köttbullar till middag :D

kärleken testade o lägga in barnvagnen i bilen. den får plats! sicken tur haha! sen bär det av till syster i nästa vecka för o installera bilbarnsstolen. eller babyskydd som det tydligen kallas också.

jisses. allt detta börjar bli verklighet för mig nu. jag ska bli mamma. MAMMA! o mannen i mitt liv ska bli pappa. världens bästa. han berättade igår om när vi flyttade in här för tre år sedan o han hade varit o hämtat ut alla lägenhetsnycklar o fått nyckel till barnvagnsrummet. att det då kändes skumt att ens få den nyckeln. den har hängt i skåpet sedan dess. men nu ska den då alltså användas. alla dessa småsaker blir så stora haha.

onsdag, december 03, 2008

"nu väntar vi bara på startskottet!"

ja så sa barnmorskan när jag var där idag. ellen är fixerad o ligger lååångt ner. så det blir nog en årsmodell -08 på henne! börjat göra mer o mer ont nu o jag känner mig smidig som en elefant. kom nu lilla barn!

på allmän begäran

haha visst är det härligt att man är saknad av sina typ tre läsare när man inte bloggat på en hel dag.

först var det internet som var dött ons-mån. sen när det väl funkade, ja då dog skärmen ist. men nu har kärleken bytt någon kabel så nu ska det väl funka ett tag till. svårt att surfa m en skärm som är ömsom röd, rosa, svart o så jättedöd.

tisdag, december 02, 2008

färdig!

men undrar just om lusten att brodera finns kvar.... lilla S måste ju få en draktröja i julklapp!

pillergöra

när man inte har en skrivare som fungerar så får man sitta o rita upp drakmönstret för hand på rutat papper. t j o h o !

måndag, december 01, 2008

åtta åtta åtta!

jag har blivit utmanad av sara! here we go!

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
1. heroes
2. greys anatomy
3. simpsons
4. extreme home makeover, dock bara i gravidtider!
5. oprah, också bra för gravidhormonerna.
6. project runway
7. vänner
8. halv åtta hos mig

8 saker jag gjorde igår
1. åt macka m julost på till frukost
2. var på claes ohlson
3. deppade över inställt adventsfika
4. bakade chocolate chip cookies
5. höll ett spontant adventsfika!
6. skrattade gott åt ellens nya pyjamas
7. zappade mellan wallander o sanningens ögonblick
8. somnade runt kl.23


8 saker jag ser fram emot
1. lunch m favvo-jossan på onsdag!
2. att få hålla syster sällsis en hel vecka från o med fredag då hon är gräsänka
3. fylla år! tjoho!
4. julbord på fågelbro
5. att kärleken är ledig mellan 19 dec-5 januari + 10 pappadagar på det!!
6. första barnvagnspromenaden
7. kärleken o min 4årsdag
8. ELLEN, ELLEN,ELLEN!


8 favoritrestauranger
1. texas long horn
2. TGIF
3. koh pagnan
4. thaibåten
5. indiska take-awayen vid t-banan
6. shamrock
7. en till grek på söder
8. mamas and tapas

8 saker på min önskelista
1. trisslott m tre klöver eller tre tv-apparater, vilket som ;)
2. bling-bling
3. ett radhus (vaddå, man får önska sig vad man vill!)
4. prenumeration på massa skoj tidningar
5. en galen shoppingdag efter dessa 20 kilo är väck
6. en resa långt bort till något varmt ställe
7. snö på min födelsedag o på julafton
8. att ellen blir en 09:a

8 personer jag utmanar
1. yllet
2. maria
3. lina
4. lina igen
5. catya
6. lisa
7. emmy
8. johanna

dagens bästa köp

köpte ett vetebälte idag. en sån vetevärmare med kardborr så man kan fästa den runt magen. den gär underverk för min stackars rygg. tjoho!

dessa hormoner.....

jag har blivit mer o mer blödig på sistone. gråter för minsta lilla. alltid gillat uno svenningsson - skymtar för en stund, men nu har texten fått en helt ny innebörd. läs o, om ni är det minsta hormonella, böla ögonen ur er.
...........................................................

Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.
Som en liten sol skiner du för mig.
Jag känner att jag lever och finns,
en del av mig finns ju där hos dig.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende hos dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan.

Du färgar mig med det under av ljus
som du sprider här hos oss.
Säg var har du varit förrut?
Jag vet inte vad du kommer tycka nu,
om den värld du ska födas till.
Men du, jag vet att du är meningen.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende hos dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan.
Du är min längtan.

Du kommer snart att förstå
vilken märklig värld vi lever i,
att glädje och sorg går hand i hand,
och att vi en dag ska skiljas åt.
Du är så välkommen hit,
hem till vårt palats.
Till denna värld som är vår,
som jag ska försöka få dig att älska
så mycket som det går.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende hos dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.

Dagen, den kommer snart,
och jag längtar så efter dig nu!
Livet har sin gång,
i många, många år här till.
Du är min längtan.
Du är min längtan.

Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.
Som en liten sol skiner du för mig.

I´m back!

halleluja för internet!
halleluja för december!
halleluja för gravidbilder!
halleluja för nätter m okej sömn!
halleluja för kärleken!
halleluja för syster!

halleluja, halleluja!